Багато хто з нас полюбляє таблиці даних. Серед тих, з ким нам доводилось працювати під час створення різних сайтів на WordPress, було багато прибічників використання саме стандартних таблиць для відображення, наприклад, даних на сторінках прайсів.

Якщо ви захочете створити таблиці у своєму блозі, в стандартному варіанті вам потрібно буде вручну писати незручні та довгі коди HTML для їх створення. Тому ми вирішили навести кілька плагінів для створення таблиць у WordPress, які допоможуть вам це зробити, іноді навіть, в кілька кліків.

Стандартний WordPress редактор не має вбудованої функції для створення таблиць, що означає, що ви повинні для створення використовувати HTML-код. Але в той же час новий редактор для WordPress, Гутенберг, дає можливість додавати таблиці на ваші сторінки та публікації, але він пропонує досить обмежені варіанти.

Плагіни для створення таблиць у WordPress?

В певних випадках таблиці – це найкращий спосіб організації інформації. Таблиці використовуються в різних напрямках бізнесу, електронній комерції, освіті, спорті… Використавши плагін таблиць ви зможете візуально представити дані чи ціни, зможете компонувати інформацію у стилі сітки/матриці тощо.

Існують різні типи безкоштовних та преміальних плагінів WordPress для таблиць, ми спробували підібрати для вас кілька безкоштовних, які можуть вирішити усі питання та задовольнити ваші потреби у таблицях на сайті.

Зміст:

Плагін таблиць WordPress - Data Tables Generator by Supsystic
Плагін таблиць WordPress – Data Tables Generator by Supsystic

Data Tables Generator by Supsystic

Data Tables Generator by Supsystic – це безкоштовний плагін WordPress, який допоможе швидко та легко керувати таблицями з даними, що відповідають також певним вимогам SEO-оптимізації. Плагін має досить інтуїтивну та зрозумілу панель налаштувань та легкий в користуванні редактор таблиць, що значно економить ваш час при створенні таблиць на сторінках. Плагін будує таблиці, що мають адаптивний дизайн, тобто коректно будуть відображені на усіх пристроях, включно на мобільних телефонах.

Плагін таблиць WordPress - Data Tables Generator by Supsystic
Плагін таблиць WordPress – Data Tables Generator by Supsystic

Плагін використовують більше 30000 сайтів, має платну версію, що додає також можливість створювати графіки та чарти

Основні характеристики:

  • Забезпечує зручну та швидку навігацію
  • Вирішує всі проблеми відображення таблиці для різних розмірів екрана
  • Дозволяє сортувати стовпці таблиць і відображати дані у певному порядку
  • Перекладено на багато мов (поки без Українського перекладу)
  • Має панель налаштувань та зручний редактор
Плагін таблиць WordPress - Easy Table of Contents
Плагін таблиць WordPress – Easy Table of Contents

Easy Table of Contents

Easy Table of Contents це зручний для WordPress плагін, який дозволяє додавати зміст вашої статті в текст цієї статті, працює також з сторінками та кастомними типами контенту. Він автоматично генерує вміст для ваших сторінок, публікацій та спеціальних типів публікацій, аналізуючи його вміст. Плагін надає багато варіантів налаштування, коли і куди вставити зміст.

Це не таблиця в прямому розумінні цього слова, але цей плагін також допомагає в структурованому вигляді представити ваші дані, зокрема це значно покращує СЕО показники статті.

Основні характеристики:

  • Опції для додавання автоматично вмісту на сторінку, обрану за типом контенту/публікації
  • Кілька видів списків на вибір: без знаків, цифровий та інші
  • Можливість відображення змісту ієрархічно
  • Можливість обрати, які заголовки використовуватимуться для створення змісту.
  • Автоматичне виділення розділів, які зараз видно на сторінці
Плагін таблиць WordPress - Magic Liquidizer Responsive Table
Плагін таблиць WordPress – Magic Liquidizer Responsive Table

Magic Liquidizer Responsive Table

Magic Liquidizer Respovable Table – ще один простий плагін таблиць для WordPress. Цей плагін перетворить вашу звичайну таблицю HTML в адаптивну таблицю, що коректно відображається на мобільних телефонах.

Якихось додаткових характеристик плагін не має, просто в налаштуваннях введіть “CSS селектор” для ваших таблиць, і вони стануть адаптивними, як вказує автор.

Плагін таблиць WordPress - TablePress
Плагін таблиць WordPress – TablePress

TablePress

TablePress – це найпопулярніший безкоштовний плагін WordPress для створення таблиць, на мою думку. Плагін використовується на більш ніж 800 000 сайтів. Якщо ви когось спитаєте, як він додав таблицю на сайт, то три з чотирьох скажуть, що використовують цей плагін для створення та керування таблицями.

Плагін дозволяє вбудовувати таблиці в сторінки, публікації або текстові віджети за допомогою простого короткого коду (shortcode). Ви можете легко редагувати таблиці в редакторі, подібному до електронних таблиць в популярних програмах для комп’ютера, без будь-яких навичок програмування.

Ви можете імпортувати та експортувати таблицю з / у форматів Excel, CSV, HTML та JSON.

Основні характеристики:

  • Легко створюйте красиві таблиці
  • Можливість вставити таблиці в публікації, сторінки або текстові віджети
  • Різні стилі таблиць
  • Активна підтримка зі сторони розробника
  • Кнопку «Таблиця» в текстовому редакторі статей

 

JTRT Respovable Tables

JTRT Respovable Tables – це плагін редактора таблиць для WordPress. Цей плагін дозволяє створювати дивовижні таблиці, не маючи навичок роботи з HTML або CSS. Ви можете конвертувати ваші файли CSV/Excel у адаптивний HTML за допомогою декількох кліків миші, можете швидко редагувати комірки таблиці в редакторі статі. Плагін підтримує можливість додавання кількох таблиць на одній сторінці та включає прості у користуванні шорткоди.

Основні характеристики:

  • 5 спец-розмірів для визначення адаптивності
  • Можливість додавати посилання / зображення до таблиці
  • 3 адаптивні види таблиць
  • Можливість налаштувати шрифт та інше форматування тексту кількома кліками.
  • Мультивибір / масове редагування комірок

Висновки

Усі описані плагіни досить “потужні” та дозволяють вирішити максимум питань, що виникають під час роботи з таблицями. Який саме з них використати – кожен має вирішити сам, мабуть. На мою особисту думку, таблиці все ж є досить специфічним видом виведення інформації і мають використовуватись лише в таких саме досить специфічних випадках, коли іншого зручного для користувача варіанту просто немає. При виборі плагіна для створення таблиць також варто звернути увагу на дату останнього оновлення та кількість активних користувачів, що його встановили на свій сайт, ця інформація доступна на сторінках плагінів. Нещодавно оновлений та популярний плагін, найвірогідніше, буде мати менше проблем чи помилок, більше функцій.

Можливо ви знаєте якийсь інший більш зручний чи простий спосіб роботи з таблицями в WordPress – напишіть нам в коментарях, ваш варіант може бути доданий в статтю з посиланням на автора ідеї 🙂

Author

Дмитро Кондрюк в веб-індустрії з 2003 року. В 2009р. заснував проект Український WordPress (що у подальшому став офіційним сайтом команди локалізації WordPress в Україні). З 2010 року засновник і технічний директор проекту Український хостинг для WordPress (WPHost.me) - повноцінного хостинг-сервісу, максимально оптимізованого на використання CMS WordPress.

Коментувати