Що таке блог та навіщо він потрібен?

Вітаю Вас на першому кроці, який ми робимо на шляху до створення свого блогу на WordPress. В цьому розділі нас чекає довга розповідь на тему “Що таке блог та навіщо він потрібен?”.

Не лякайтесь, насправді, ця розповідь не буде довгою. Вона буде досить короткою, цікавою і, найголовніше, пізнавальною!

Якщо підійти досить глибоко, то в моєму розумінні, Блог – це ресурс/сайт/сторінка в мережі інтернет, де кожна людина представляє особисто себе, свої думки, інтереси, захоплення, знання чи будь що, що їй забагнеться. Блог за визначенням являє собою особистий ресурс. Тому Ви і лише Ви хазяїн блогу, його змісту, регулярності оновлень та будь чого, що з ним пов’язане.

Навіщо потрібен блог? На сьогоднішній день блог, як явище, став на стільки популярним, що причиною для створення може стати майже все що завгодно.

  • Ви можете побажати створити блог, аби просто записувати свої думки. Це буде Ваш особистий веб-щоденник. Зекономите на папері та чорнилах 😉
  • Ви самі або з друзями/колегами можете створити блог, аби висвітлювати новини, своє бачення та ділитись думками щодо якоїсь теми. Це буде тематичний “моноавторний” чи колективний блог.
  • На роботі Вас можуть попросити, або Ви виявите бажання самі, писати про досягнення компанії, зміни у робочому процесі, налагодити через інтернет діалог з клієнтами та партнерами. В цьому випадку Ви можете спробувати створити корпоративний блог.
  • Блог можна використовувати як портфоліо чи резюме, як записник чи просто місце збереження корисної інформації.

Один гарний блогер, Ярослав Федорак, у себе на блозі написав статтю “Ведете блог? А навіщо?“. Багато хто з людей, які ведуть свої веб-щоденники вже не перший рік, відповіли йому, розповівши свою історію. Якщо представленої інформації Вам не достатньо, та і в іншому випадку, раджу прочитати Ярославову статтю та коментарі до неї. Також у нього на блозі Ви зможете знайти його варіант посібнику про створення блогу (буде для Вас додаткове та альтернативне джерело для вивчення та натхнення 🙂 )

Отже ми визначились з тим, що ж собою являє чи може являти блог. Поміркували та визначили для себе (не в останню чергу, дякуючи Ярославу) – навіщо блог потрібен кожному з нас особисто.
Тоді, якщо бажання створити блог не зникло, а особливо, якщо тільки збільшилось, йдемо далі – Я хочу створити блог!

Зміст.

  1. Вступ
  2. Що таке блог та навіщо він потрібен?
  3. Я хочу створити блог!
  4. Система управління блогом, що таке WordPress?
  5. Встановлюємо WordPress.
  6. Перші налаштування.
  7. Прикрашаємо блог – обираємо тему для WordPress.
  8. Що таке плагіни та як їх готувати?
  9. Привіт, Світ – Мій перший запис у блозі!
  10. Я використав свій перший ХАК!

Коментувати

коментарі 4

  1. \”Забагнеться\” – довго сміялась над цим словом; своєрідний мікс зі слів \”заманеться\” та \”забажається\”! Мені дуже приємно, що існує гарний УКРАЇНСЬКИЙ варіант WordPress. Тільки боляче колять часті описки на сайті, майже в кожній статті!