Блоґ

Відкат оновлення плагіну чи шаблона

Pinterest LinkedIn Tumblr

У версії вордпрес 6.3 з’явилась чудова функція, яка автоматично відновить попередньо встановлений плагін чи шаблон , якщо в процесі ручного оновлення щось пішло не так і нова версія не працює, завдяки чому виключається випадок, коли під час оновлення ви можете “покласти” сайт.

Як це працює?

Коли ви оновлюєте плагін чи тему, їх стара версія переміщується у папку wp-content/upgrade-temp-backup/plugins/PLUGINNAME чи wp-content/upgrade-temp-backup/themes/THEMENAME відповідно.

Саме переміщується, а не архівується в zip архів, оскільки процес архівації/розпаковки (zipping/unzipping) достатньо чутливий до ресурсів сервера, що може навпаки збільшити ризик появи проблем на хостингах, де ці ресурси обмежені. На противагу цьому, переміщення файлів не буде “вузьким місцем”.

Переміщення відбувається за допомогою нової функції move_dir(), що з’явилась у WordPress 6.2. 

Якщо процес оновлення завершується помилкою, тоді копія плагіна/теми, яку попередньо було переміщено у папку “upgrade-temp-backup” відновлюється. Якщо оновлення проходить успішно – тоді цей “тимчасовий бекап” видаляється.

Зауважте: Папка “upgrade-temp-backup” НЕ БУДЕ використовуватись, щоб “відкатити” плагін/шаблон до попередньої версії, якщо процес оновлення завершено успішно. Для відкату ви можете використовувати один з багатьох спеціальних плагінів, наприклад цей плагін для відкату ядра WordPress.

Після відновлення попередньої версії, у разі невдалого оновлення, користувач знову буде бачити, що встановлено “стару версію”, що є оновлення для цього плагіну/шаблону, при цьому сайт буде працювати.

Дмитро Кондрюк в веб-індустрії з 2003 року. В 2009р. заснував проект Український WordPress (що у подальшому став офіційним сайтом команди локалізації WordPress в Україні). З 2010 року засновник і технічний директор проекту Український хостинг для WordPress (WPHost.me) - повноцінного хостинг-сервісу, максимально оптимізованого на використання CMS WordPress.

Коментувати