Як зробити

Duplicator – character set and collation isn’t supported on current database.

Pinterest LinkedIn Tumblr

В процесі міграції сайту за допомогою плагіна Duplicator у нас виникла помилка чи попередження – character set and collation isn’t supported on current database. “Legacy Character set” and “Legacy Collation” will be replaced with default values:

Ця проблема виникає через те, що в .sql файлі бази даних, який був експортований з попереднього хостингу, містяться інструкції для створення таблиць з кодуванням та порівнянням ( character set nf collation), що не підтримуються на сервері, де ви намагаєтесь розгорнути ваш сайт. Це нормальна ситуація в цілому, оскільки кожен сервер унікальний по своєму набору налаштувань для ПЗ.

Все що потрібно зробити – підібрати інші значення для цих параметрів, які доступні на новому сервері. Якщо це саме Warn (попередження), як на скріншоті вище – ви зможете просто ігнорувати його і перейти до наступного кроку.

Якщо це Fail (помилка), як на скріншоті вище, то можливості проігнорувати не буде і необхідно перемкнутися в “розширений режим” для початку:

Після цього натиснути знову кнопку перевірки (Validate) внизу сторінки, ви побачите помилку, а також нові налаштування, де потрібно обрати типи кодування та порівняння, що доступні на новому сервері:

Зазвичай ви замінюєте на аналогічні, наприклад utf8 на мультибайтову utf8mb4, і відповідно порівняння utf8_general_ci на мультибайтове utf8mb4_unicode_ci.

Даний рецепт успішно протестовано на чудовому українському хостингу для WordPress

Дмитро Кондрюк в веб-індустрії з 2003 року. В 2009р. заснував проект Український WordPress (що у подальшому став офіційним сайтом команди локалізації WordPress в Україні). З 2010 року засновник і технічний директор проекту Український хостинг для WordPress (WPHost.me) - повноцінного хостинг-сервісу, максимально оптимізованого на використання CMS WordPress.

Коментувати