Нещодавно завантажив і встановив WordPress 3.0 alpha і хочу поділитися з Вами новими фічами, які з’явилися у цій версії WP. Ось короткий їх перелік:

  1. Покращенний процес установки
  2. Об’єднання з WP MU
  3. Нова стандартна тема
  4. Покращенна швидкодія адмінки
  5. Створення меню
  6. Створення власних типів контенту
  7. Зміна механізму утворення локалізаційних фраз

Докладніше під катом.

  1. Покращенний процес установки. Тепер при встановленні можна задати свій, власний лоґін, відмінний від «admin», а також задати свій власний пароль, або ж зґенерувати його, якщо бажаєте звісно.
  2. Об’єднання з WP MU. У новій версії додано можливість мультиблоґінґу, як у WP MU.
  3. Нова стандартна тема. Це буде не просто тема, а тема скелет(чи фреймворк), на її основі можна легко створити свою, власну тему. Так як, ця тема «з коробки» матиме підтримку кількох регіонів для віджетів, підтримку випадаючого меню. Тема схожа більше на «сайтову», ніж на «блоґову», вона майже без графіки та має підтримку стандартного механізму локалізації.
  4. Покращенна швидкодія адмінки. Як стверджують розробники нової версії, перероблено роботу адмінки, оптимізовано структуру БД, замість 11 таблиць, як було раніше, тепер маємо 18. Додалися нові таблиці за рахунок додавання мультиблоґовості.
  5. Створення меню. Якщо у попередніх версіях меню створювалося автоматично і складалося лише із сторінок і категорій, потрібно було ставити плаґіни для того, щоб створити власне меню. То у версії 3.0 така моливість є «з коробки», зручно створювати власні меню, можна додавати туди сторонні посилання, сторінки, категорії, окремі публікації, тощо. Це дещо схоже на організацію меню у Drupal.
  6. Створення власних типів контенту. WordPress розширюється і поступово у ній з’являються нові можливості, які раніше були у потужних CMS, наприклад, у Drupal. Відтепер і у WP можна створювати власні типи контенту, достатньо у файлі functions.php поточної теми написати певний код(про це розповім трохи згодом).
  7. Зміна механізму утворення локалізаційних фраз. Якщо раніше «Add post» можна було перекласти як «Додати публікацію», то відтепер ця фраза складається з двох частин: «Add» i «Post», де замість другої може бути інший тип контенту, наприклад, «Movie». При перекладі виглядає дещо дивно, а саме приблизно так: «Додати Публікація». Така ж річ є і у Drupal, де можна створювати власні типи контенту і подібне пише при додаванні нового пункту контенту.
Author

Дмитро Кондрюк в веб-індустрії з 2003 року. В 2009р. заснував проект Український WordPress (що у подальшому став офіційним сайтом команди локалізації WordPress в Україні). З 2010 року засновник і технічний директор проекту Український хостинг для WordPress (WPHost.me) - повноцінного хостинг-сервісу, максимально оптимізованого на використання CMS WordPress.

Коментувати