Для цього необхідно встановити плаґін «Менеджер навіґації». Офіційна сторінка плаґіну тут http://wp-admin.org.ua/wordpress/navigation-manager/ , це плаґін українського виробництва, якісно і гарно зроблено. В архіві міститься дві мови укр і рус. Обираєте на свій смак. Цей плаґін включено в збірку «WordPress Power Pack Uk™», якщо у Вас ця збірка — заходьте в керування плаґінами і активуйте його, якщо ні — завантажте і покладіть у [php]/wp-content/plugins[/php] і активуйте. Після активації плаґін додасть новий пункт меню в «Інструментах», зайдіть Інструменти — Навігація і перед Вами відкриється таке вікно, яке містить три колонки.

Перша це групи навігації, тобто, це блоки меню, можна таким чином створити кілька видів меню і розмістити їх де завгодно, наприклад, у сайдбарі і футері. Групи навігації рекомендовано називати латинкою.

Друга колонка містить елементи меню та налаштування(чи використовувати JS для випадаючого меню і який тип випадаючого меню).

Третя колонка призначена для додавання пунктів у меню. Можна додавати як сторінки, категорії, так і сторонні посилання. також там можна вибрати чи відображати дочірні елементи пункту(наприклад, дочірні сторінки).

Використання меню на сайті. Є 2 способи. Використання віджету та вручну прописати код у потрібному файлі теми.

Для коректного відображення випадаючого меню, можливо доведеться підкоригувати CSS.

Даний плаґін дозволяє легко і швидко створювати меню. Я саме його і використовую.

Author

Дмитро Кондрюк в веб-індустрії з 2003 року. В 2009р. заснував проект Український WordPress (що у подальшому став офіційним сайтом команди локалізації WordPress в Україні). З 2010 року засновник і технічний директор проекту Український хостинг для WordPress (WPHost.me) - повноцінного хостинг-сервісу, максимально оптимізованого на використання CMS WordPress.

Коментувати