WordPress 5.3.1 – це випуск, що містить кілька виправлень в плані безпеки та різних “багів” (46 виправлень та вдосконалень) Враховуючи те, що виправлення стосуються також питань безпеки – рекомендовано до оновлення!

Ви можете оновитись до WordPress 5.3.1 через адмінку вашого сайту на WordPress, перейшовши у Майстерня → Оновлення  та натиснути  Оновити зараз . Більшість з ваших сайтів, мабуть, автоматично оновилась вночі.

Щодо безпеки

Чотири проблеми безпеки виправлено, які присутні у версіях WordPress 5.3 . Так само, проблеми присутні у старіших версіях, оновлення для яких випущено і ви можете їх встановити (наприклад оновлення 4.8.12, 5.0.8 та 5.2.5).

Що було виправлено:

  • Непривілейований користувач міг прикріпити (sticky) публікацію через REST API .
  • Виправлено можливість виконання міжсайтового сценарію (XSS), через дані, збережені в посиланнях
  • Покращено перевірки під час використання функції wp_kses_bad_protocol().
  • Виправлено можливість виконання міжсайтового сценарію за допомогою контенту, доданого в редакторі блоків.

Оновлення та покращення

Ось що може зацікавити вас:

  • Адміністративна панель: вдосконалено деякі елементи управління (кнопки, селектори та інші) в сенсі їх коректного вирівнювання на сторінках адмінки та виправлено баги при роботі з альтернативними кольоровими схемами.
  • Редактор блоків: виправлення проблем прокрутки в браузері Edge та кілька багів у JavaScript-ах.
  • Дата / час: покращено функції роботи з датами при виводі на різних мовах та використанні різних часових поясів.
  • Оновлено деякі зовнішні js-бібліотеки
  • Завантаження: додано перевірку, аби не було перезаписано вже наявні на сервері файли під час створення мініатюр, якщо імена співпадають, а також виключено з масштабування (scale) зображення PNG після завантаження (функція у WordPress 5.3).

Для отримання додаткової інформації перегляньте повний список змін .

Author

Дмитро Кондрюк в веб-індустрії з 2003 року. В 2009р. заснував проект Український WordPress (що у подальшому став офіційним сайтом команди локалізації WordPress в Україні). З 2010 року засновник і технічний директор проекту Український хостинг для WordPress (WPHost.me) - повноцінного хостинг-сервісу, максимально оптимізованого на використання CMS WordPress.

Коментувати