Масова зміна паролів у WordPress іноді може стати у нагоді адміністратору сайту. Такі зміни варто іноді робити для профілактики, оскільки з точки зору безпеки пароль варто змінювати хоча б раз на кілька місяців чи пів року, також це може стати у нагоді у випадках, коли ви вважаєте, що паролі ваших користувачів скомпроментовані чи заслабкі.

Плагін Emergency Password Reset

Перший та найпростіший варіант – використати плагін Emergency Password Reset, який дозволяє в один клік змінити усі паролі та надіслати користувачам листи про необхідність встановлення нового разом із посиланням на сторінку зміни паролю.

Після встановлення та активації плагіну достатньо перейти в меню “Користувачі – Emergency Password Reset” та натиснути єдину наявну там кнопку:

Така ваша дія призведе для встановлення усім користувачам випадкових паролів та надсилання їм листа із посиланням на сторінку, де можна встановити новий пароль.

Плагін MASS Users Password Reset

Наступний плагін, по суті, має ту саму функціональність – тобто за його допомогою можна змінити масово паролі для усіх користувачів сайту на WordPress.

Основна відмінність цього плагіну від попереднього – це можливість змінити паролі не усім без винятку, а певним групам користувачів, наприклад тільки Редакторам чи Адміністраторам, тобто можна відфільтрувати за ролями:

Друга важлива відмінність, що плагін надсилає у листі не посилання на зміну пароля, а одразу новий згенерований випадковим чином пароль, тобто ви отримаєте лист приблизно такого змісту:

Плагін також має преміальну версію (переглянути можна за посиланням ), якая має певні додаткові переваги, як фільтрація та групування користувачів, яким ви хочете зкинути паролі, за різними ознаками, можливість змінювати масово паролі обраним користувачам на сторінці “Користувачі” (додається нова масова дія), можливість обрати, що саме надсилати – пароль чи посилання на відновлення, а також працює з сайтами, де користувачів дуже-дуже багато, що може викликати проблеми у інших плагінів чи при використанні безкоштовної версії.

Author

Дмитро Кондрюк в веб-індустрії з 2003 року. В 2009р. заснував проект Український WordPress (що у подальшому став офіційним сайтом команди локалізації WordPress в Україні). З 2010 року засновник і технічний директор проекту Український хостинг для WordPress (WPHost.me) - повноцінного хостинг-сервісу, максимально оптимізованого на використання CMS WordPress.

Коментувати