Буквально сьогодні думав зробити окрему сторінку для контакту в одному блозі. Створення за допомогою стандартних сторінок WordPress не влаштовувало, оскільки на цій сторінці “контактів” мені потрібно було сконцентрувати увагу на деяких речах. А такі елементи, як сайдбар з усіма його посиланнями та інформацією, форма для коментування та інше мені тільки заважало.
От я і подумав, а як від усього цього позбавитися? Вихід, як з’ясувалось, елементарний 🙂
Все що потрібно – це створити новий шаблон сторінки контактів і прив’язати до неї при створенні/редагуванні.

Вам лише потрібно створити шаблон сторінки – наприклад як копію single.php, змінивши його назву, але на початку файлу додати наступний код, замінивши Nazva_Shablonu на своє значення:


            <?php
/*
Template Name: Nazva_Shablonu
Description: This part is optional, but helpful for describing the Post Template
*/
?>Code language: HTML, XML (xml)

Завантажте створений файл у папку з темою. Тепер на сторінці додавання/редагування сторінок у селекторі “шаблон” (показаній на зображені раніше) з’явиться новий пункт з ім’ям, яке ви вказали у вищеописаному коді.
Ось і усе! Тепер Ви можете створювати сторінки з унікальним виглядом.

Author

Дмитро Кондрюк в веб-індустрії з 2003 року. В 2009р. заснував проект Український WordPress (що у подальшому став офіційним сайтом команди локалізації WordPress в Україні). З 2010 року засновник і технічний директор проекту Український хостинг для WordPress (WPHost.me) - повноцінного хостинг-сервісу, максимально оптимізованого на використання CMS WordPress.

Коментувати

коментарів 9

  1. Пiсля створення файлу home.php – або front-page.php в залежностi вiд версii WP. Який потрiбно написати код, щоб потiм завантажувалась нова – головна сторiнка ?
    Варiант зi створенням – ( вибрати опцію, що головною сторінкою буде “Домівка”, яку ви хвилину тому створили.) не пiдходить… 🙁

  2. Вордпрес по замовчуванню, при наявності у папці з темою файлу front-page.php, буде використовувати його як шаблон для головної сторінки.
    Ну, для прикладу, можеш скопіювати увесь код з index.php.