WordPress призупинив використання теми Astra на п’ять тижнів за порушення правил щодо партнерських посилань. Видавці тем заперечували, що тема додала партнерські посилання на сайти клієнтів.

Тема Astra видалена з репозиторію WordPress

Перейшовши за посиланням на офіційну сторінку теми Astra, WordPress показує, що тема недоступна для завантаження

Видавці теми Astra відповіли, що не додають партнерських посилань у саму тему.

Таким чином, оскільки в самій темі немає афілійованих посилань, вони стверджували, що тема технічно відповідає правилам WordPress.

Але також зізналися, що тема Astra використовувала сторонні плагіни для додавання коду партнера до посилань.

У своєму оголошенні WordPress посилається на код у темі Astra, який, відображає посилання з популярної партнерської мережі LinkShare / Rakuten:

Ще один знімок екрана партнерів по темі Astra:

Що означає це виключення з репозиторію?

Тема більше не доступна в сховищі тем WordPress для завантаження.

Це означає також, що понад 1 мільйон користувачів теми Astra не зможуть оновити свою тему через WordPress протягом п’яти тижнів.

Astra оголосила, що випустила оновлення, яке видаляє коди реферальних партнерів. Вони кажуть, що ця нова версія відповідає правилам WordPress.

Але оновлення потрібно завантажити безпосередньо з сайту Astra або з їх сховища GitHub .

Приклади коду з партнерськими посиланнями

Author

Дмитро Кондрюк в веб-індустрії з 2003 року. В 2009р. заснував проект Український WordPress (що у подальшому став офіційним сайтом команди локалізації WordPress в Україні). З 2010 року засновник і технічний директор проекту Український хостинг для WordPress (WPHost.me) - повноцінного хостинг-сервісу, максимально оптимізованого на використання CMS WordPress.

Коментувати