Темізація(англ. thеming) — Це оформлення сайту відповідно до дизайн-макету. При чому окремі сторінки/розділи можуть категорично відрізнятися структурою і дизайном.

WordPress як сучасна CMS дозволяє таке робити, можна створювати окремі шаблони для різних сторінок/категорій. Тема складається з кількох складових файлів. Стандартно це:

  1. header.php
  2. index.php
  3. sidebar.php
  4. footer.php

header.php — шаблон верхньої частини сайту, можна створити кілька різних таких шаблонів і використовувати їх на різних сторінка. Наприклад, створюємо файл [php]header-home.php[/php] і використовуємо його лише на головній сторінці:

if(is_home()) { get_header('home'); } else { get_header() }

index.php — обов’язковий файл будь-якої теми. Файл застосовується для головної сторінки та архівів, результатів пошуку, якщо для них не створено окремого шаблону.

sidebar.php — бічна панель сайту(сайдбар), зазвичай містить реґіон для віджетів.

footer.php — шаблон нижньої частини сайту, аналогічно до [php]header.php[/php] можна створювати різні файли для різних випадків, наприклад для головної сторінки створюємо [php]footer-home.php[/php] і викликаємо файл в [php]index.php[/php]

if(is_home()) { get_footer('home'); } else { get_footer() }

У наступних публікаціх буде більше інформації.

Ієрархія теми WP
Ієрархія теми WP
Author

Дмитро Кондрюк в веб-індустрії з 2003 року. В 2009р. заснував проект Український WordPress (що у подальшому став офіційним сайтом команди локалізації WordPress в Україні). З 2010 року засновник і технічний директор проекту Український хостинг для WordPress (WPHost.me) - повноцінного хостинг-сервісу, максимально оптимізованого на використання CMS WordPress.

Коментувати