Ми досить багато навели прикладів використання різних коротких кодів (short code). Але перед тим, хто розробляє, або кастомізує шаблони WordPress, може виникнути питання – Як використати короткий код у файлі шаблону, а не у тексті запису. Виявляється, це дуже легко:

<?php do_shortcode('[nazva_korotkogo_kodu]'); ?>Code language: HTML, XML (xml)
Author

Дмитро Кондрюк в веб-індустрії з 2003 року. В 2009р. заснував проект Український WordPress (що у подальшому став офіційним сайтом команди локалізації WordPress в Україні). З 2010 року засновник і технічний директор проекту Український хостинг для WordPress (WPHost.me) - повноцінного хостинг-сервісу, максимально оптимізованого на використання CMS WordPress.

Коментувати

коментарі 2

  1. Добридень, дякую. Постійно користуюсь шорткодами і вставляю цілі утіліти на сайт. Але нещодавно з’явилась цікава проблема. Шорткоди не виконуються на головній сторінці. Жодні. Просто відображаються як параграф. При цьому на всіх інших сторінках/постах ті самі шорткоди працюють чітко. Я розумію, що десь не виконується do_shortcode, але де саме – знайти не можу. Використовую тему backify. Найскладніше, що не можу зрозуміти момент у часі, коли це зламалось, вже весь інет перерив, але так і не знайшов робочого рішення

    • для розуміння, було б непогано побачити безпосередньо код, що виводить контент на головній. але, як варіант, знайдіть місце, де робиться вивід/echo вмісту сторінки, та застосуйте фільтр. Припустимо, текст сторінки збережено у змінній $mycontent, тоді:

      echo apply_filters('the_content', $mycontent);