Мабуть ніхто не може на сьогоднішній день заперечити,  що роль зображень у публікаціях на сайті дуже важлива, якщо не сказати більше. Один з найпомітніших способів показати гарні картинки на сайті – це слайдер, слайдшоу… Це чудовий спосіб привернути увагу відвідувачів, спосіб показати роботи зі свого портфоліо чи галереї.

Сьогодні розглянемо приклади плагінів, що допоможуть Вам додати на сайт слайдер.

1. Meta Slider (встановлено 600000+ разів)

meta-slider

 

Плагін дуже популярний, на сайті WordPress.org міститься інформація, що його використовують на більш ніж 600 тисячах сайтів. Встановити його досить просто , має кілька типів слайдерів та різноманітні опції. Працювати з слайдами також легко, є drag-and-drop інтерфейс, можливість “обрізати” зображення .

Можна обрати такі слайдери:
Flex Slider 2 – адаптивний, 2 ефекти, режим каруселі
Nivo Slider – адаптивний, 16 ефектів, 4 теми/скіни
Responsive Slides – адаптивний і дуже “легкий” (в сенсі розміру скриптів, що підключаються)
Coin Slider – 4 ефекти

2. Soliloquy (встановлено 90000+ разів)

soliloquy

 

Soliloquy – використовується на близько 100,000 сайтів, характеризується як найкращий адаптивний плагін слайдеру для WordPress. Soliloquy використовує кастомний тип контенту , що дозволяє створювати слайди без обмежень по кількості. Серед цікавих можливостей: швидке встановлення, функціонал drag-and-drop та багато різноманітних опцій на сторінці налаштувань. Дуже важливий момент – скрипти/стилі та інші додатки плагіну завантажуються лише разом з тією сторінкою, де слайдер використовується. Це допомагає не “смітити” на інших сторінках, тобто не збільшувати їх розмір і час завантаження.

3. Smooth Slider (встановлено 20000+ разів)

smooth-slider

 

У наступного плагіну досить багато оцінок “на 5!” на сайті wordpress.org. Слайдер має адаптивний дизайн , заявлено підтримку усіх браузерів, різноманітні опції, а ще можливість вивести слайдер останніх публікацій Вашого сайту. Сторінка налаштувань надає безліч опцій для зміни зовнішнього вигляду, також представлено багато вбудованих ефектів для зображень. На сайт слайдер може бути доданий через короткий код/shortcode чи тег/код для файлу шаблону.

4. Meteor Slides (встановлено 90000+ разів)

meteor-slides

 

Meteor Slides є ще одним представником з більш ніж 100,000 сайтів , що його використовують. Кожен слайд адаптивний та з підтримкою “дотиків” на мобільних пристроях. Один з небагатьох плагінів, що одночасно приємний на вигляд і зручний у використанні.

Слайдер підтримує більше 20 ефектів при зміні зображень і ще більше опцій на сторінці налаштувань, включаючи розмір, часові параметри, опції дизайну та стилі навігаційних елементів. На думку багатьох користувачів – це один з найпростіших і найзручніших слайдерів для використання на сайті (а тут маленький відео-огляд).

5. Huge-IT slider (встановлено 100000+ разів)

 

Screenshot_168

Розробники цього слайдеру вже потрапляли в наші огляди зі своїм плагіном контактних форм Forms. Слайдер підтримує як зображення так і відео , створювати слайдери досить просто, а працює код швидко, за допомогою функції drag and drop можна впорядковувати слайди за власним бажанням.

Слайдер можна додати у записи та сторінки, є код і для файлів шаблону. Відео у сладйер можна вставити з Youtube та Vimeo, а вигляд елементів керування можна змінити, обравши один з 16 готових скінів.

Серед цікавих функцій можна виділити:

  • В слайдер можна додати безліч зображень.
  • Підтримка картинок та відео.
  • Автоматично генерує короткі коди для вставки на сайті.
  • У заголовку та описі слайдів можна вставляти посилання.
  • Є віджет зі слайдером.
  • На одній сторінці можна використовувати більше одного слайдера.
  • Пдтримка коду HTML у заголовку та описі слайдів.
  • Адаптивний дизайн.

 

Який плагін краще?

Зрозуміло, що в залежності від Ваших потреб та забаганок, Вам може підійти будь-який з цих плагінів, а можливо і якийсь інший, що не потрапив у наш огляд сьогодні. Якщо Ви вже використовуєте плагін для слайдшоу у себе на сайті – поділіться з нами у коментарях, будемо дуже вдячні!

П.С. Не забудьте підписатися на наші новини і отримати 3 преміум-шаблони безкоштовно, деталі нижче…

Author

Дмитро Кондрюк в веб-індустрії з 2003 року. В 2009р. заснував проект Український WordPress (що у подальшому став офіційним сайтом команди локалізації WordPress в Україні). З 2010 року засновник і технічний директор проекту Український хостинг для WordPress (WPHost.me) - повноцінного хостинг-сервісу, максимально оптимізованого на використання CMS WordPress.

Коментувати

коментарів 6

  1. Дякую за огляд,
    чи можете додати так звані порівняльні таблиці або в одну таблицю із рейтингом ваги та функціоналом
    1- по \”вага плагіну\” тобито від найлегшого
    2- по функціоналу, від найбільш функціональних
    5-10 найпопулярніших 

      • уточню, йдеться про Ваш особистий досвід користування цими плагінами, як би Ви їх оцінили і яким надаєте перевагу у Ваших проектах. Цікавить думка людей із досвідом, професіоналів, дякую.

        • Зрозумів ) . Meta Slider – мабуть найзручніший і з більшою кількістю функцій, але Soliloquy – чудова альтернатива, якщо вам важлива швидкість завантаження сторінок на сайті, адже підключається лише там, де є слайдер.