WordPress надає різноманітні інструменти та плагіни, що допоможуть вам перенести ваші сайти з одного сервера на інший. Але плагін Migrate Guru може стати для вас простішим і швидшим варіантом. 

Як вказується в описі плагіна, Migrate Guru — це найшвидший спосіб перенести сайти WordPress, а також його роботу перевірено на складних міграціях WordPress (наприклад, багатосайтові мережі, сайти розміром 200 ГБ тощо).

Цікавий нюанс, Migrate Guru використовує активно власні сервери (blogvault) для виконання процесу міграції, плагін автоматично копіює ваш сайт на свої сервери, а після завершення міграції цю копію буде видалено.

Дійсно важливою перевагою є те, що плагін коректно обробляє серіалізовані дані за допомогою точного пошуку та заміни, тобто під час зміни домену в процесі міграції – усі налаштування повинні коректно перенестися, незалежно від того, як вони зберігаються в базі вашого сайту.

У цій статті ми називатимемо сайт, який ви бажаєте перенести,  “вихідним сайтом“, а сайт або сервер, на який переноситься, – вашим “цільовим сайтом чи сервером“.  

Крок 1. Налаштуйте цільовий сервер і сайт

Для міграції даним способом, на новому сервері має бути розгорнуто чистий сайт на вордпрес. Дана процедура описана у нас, наприклад, в статті “Як встановити вордпрес“.

Крок 2. Налаштуйте вихідний сайт

Встановіть і активуйте Migrate Guru на вашому  вихідному сайті. В цій статті детально описано, як встановити плагін.

Перейдіть до меню Migrate guru та додайте свою електронну адресу, а потім тисніть поруч кнопку “Migrate site“. 

Відкриється сторінка сервісу blogvault, через сервери якого відбувається міграція, оберіть на ній опцію FTP

На наступному кроці потрібно уважно додати деталі для підключення по FTP до вашого “цільового сайта” (дізнайтесь деталі у свого хостинг-провайдера). Ось приклад нижче :

Є дві опції, що можуть бути дещо специфічними для різних хостингів – це “Тип FTP/FTP type” та “Шлях до каталогу/Directory Path”.
Тип FTP запитайте у свого провайдера, або просто спробуйте по черзі одну з трьох опцій.

Шлях до каталогу – це шлях від того місця, яке відкривається,коли ви підключаєтесь по FTP до вашого “цільового сайту”, до папки з файлами цього сайту. Його достатньо просто дізнатись, якщо ви підключитесь по FTP , наприклад, через Filezilla, потім перейдете в папку вашого сайту, і тоді можете побачити потрібний шлях. Ось приклад:

Додавши всю інформацію, натисніть «Перенести/Migrate» . Якщо всі деталі правильні, ви повинні потрапити на таку сторінку: 

Крок 3. Перевірте свій сайт

Обов’язково протестуйте перенесений сайт. Перевірте фронт-частину та адміністративну панель, чи все відкривається коректно, чи усі дані присутні. 

Після того, як ви впевнитесь, що міграція пройшла успішно, ви можете безпечно змінити DNS, якщо ви переносили сайт на інший сервер з тим самим доменним ім’ям. 

Вирішення проблем

Можливо, ваша міграція пройшла бездоганно, але іноді може виникнути одна чи кілька проблем, які потрібно буде виправити після завершення.

НЕПРАВИЛЬНИЙ ПРЕФІКС ТАБЛИЦІ БАЗИ ДАНИХ

Проблема
Ви імпортували свій сайт, але всі плагіни вимкнено, а вміст відсутній.

Діагностика
Ми іноді бачили під час міграції подібну проблему, вам потрібно перевірити, чи на сайті, який ви переносите, використовується префікс таблиці бази даних «wp_». 

Ви можете зробити це через, наприклад, phpMyAdmin, який є на більшості хостингів. По суті, для аналізу потрібно перевірити, чи префікс в базі даних та у файлі конфігурації вашого цільового сайту співпадають:

Кастомний префікс може бути будь-яким, але виглядає приблизно так: “qrt3f_

Рішення.
Якщо префікс ваших таблиць не збігається, але всі таблиці вашої бази даних використовують той самий префікс, ви можете відредагувати префікс таблиці у файлі wp-config.php за допомогою файлового менеджера на хостингу, на приклад.

Напевно, це все. На нашу думку, це ще один досить гарний варіант міграції. Все проходить майже автоматично, швидко і, в більшості, без додаткових проблем.

Author

Дмитро Кондрюк в веб-індустрії з 2003 року. В 2009р. заснував проект Український WordPress (що у подальшому став офіційним сайтом команди локалізації WordPress в Україні). З 2010 року засновник і технічний директор проекту Український хостинг для WordPress (WPHost.me) - повноцінного хостинг-сервісу, максимально оптимізованого на використання CMS WordPress.

Коментувати