Щойно випущена версія WordPress 5.4.2. Оскільки цей випуск включає оновлення безпеки та виправлення помилок, радимо оновити свої сайти. 

Більшість виправлень безпеки стосуються проблем, які можуть статися лише за конкретних обставин, і не можуть бути використані в більшості випадків, але береженого , як то кажуть … 

Загалом цей випуск містить 6 виправлень безпеки, 3 з яких – виправлення вразливостей XSS (Cross-Site Scripting):

  1. Авторизовані користувачі з мінімальними правами можуть додати JavaScript до публікацій у редакторі блоків
  2. Авторизовані користувачі з дозволом на завантаження файлів можуть додати JavaScript до медіа-файлів
  3. Проблема переспрямування в wp_validate_redirect() – за певних обставин зловмисник міг би створити посилання,що перенаправлятиме ваших відвідувачів на шкідливий зовнішній сайт.
  4. Проблема XSS в процесі завантаження теми
  5. Проблема, де set-screen-optionможуть неправомірно використовувати плагіни, що призводить до підвищення прав, щоб отримати адміністративний доступ
  6. Коментарі із захищених паролем публікацій та сторінок можуть відображатися за певних умов

Офіційна сторінка з новиною про оновлення WP 5.4.2 доступна за посиланням тут . Якщо у вас є якісь запитання чи коментарі, будь ласка, не соромтесь опублікувати їх нижче, і ми спробуємо докладно відповісти на них. 

Author

Дмитро Кондрюк в веб-індустрії з 2003 року. В 2009р. заснував проект Український WordPress (що у подальшому став офіційним сайтом команди локалізації WordPress в Україні). З 2010 року засновник і технічний директор проекту Український хостинг для WordPress (WPHost.me) - повноцінного хостинг-сервісу, максимально оптимізованого на використання CMS WordPress.

Коментувати

коментарі 2

  1. Привіт. Ви одразу оновлюєтесь чи чекаєте якийсь час? У меня, мабуть, стара звичка не оновлюватися одразу. Це правило працює у мене з будь яким ПО. Десь років 15 тому часто у оновлені були критичні баги. А далі виходили оновлення на оновлення, що виправляють ці баги.

    • Вітаю. Ми читаємо “що нового”, робимо бекап і одразу оновлюємось. Зазвичай все проходить легко, у разі чого – 5 хвилин і відновились з бекапу