Днями мали проблему з налаштуванням відправки повідомлень через форму контактів Contact Form 7 за умови з використання плагіну Easy WP SMTP, що надсилає листи через SMTP-з’єднання. Кожен раз під час спроби відправити повідомлення з форми отримували помилку про неможливість відправити лист, а під час аналізу та спроби відправити тестовий лист у налаштуваннях SMTP-плагіну – отримували помилку Invalid address: (setFrom)

Цікаво було й те, що в журналах помилок поштового сервісу не було жодного запису щодо спроб відправки. Припустили, що проблема в самому плагіні Easy WP SMTP, тому почали шукати інформацію на форумах підтримки та пробувати інші плагіни, що надають ті самі функціі.

Виявилось, що проблема досить розповсюджена і має різні корені походження. В нашому випадку проблема була в тому, що ми використовували версію PHP 7.4 з модулем pcre2 такої версії, що мала баг у валідації поштових адрес. Оновлення бібліотеки pcre2 вирішило проблему:


            [root@server]# echo '[utter-ramblings]
name=Utter Ramblings
baseurl=https://yum.jasonlitka.com/EL5/x86_64/
gpgkey=https://yum.jasonlitka.com/RPM-GPG-KEY-jlitka
enabled=1
gpgcheck=1' > /etc/yum.repos.d/utter-ramblings.repo

[root@server]# yum update pcreCode language: Bash (bash)
Author

Дмитро Кондрюк в веб-індустрії з 2003 року. В 2009р. заснував проект Український WordPress (що у подальшому став офіційним сайтом команди локалізації WordPress в Україні). З 2010 року засновник і технічний директор проекту Український хостинг для WordPress (WPHost.me) - повноцінного хостинг-сервісу, максимально оптимізованого на використання CMS WordPress.

Коментувати