Плагін Broken Link Checker буде стежити за посиланнями, що використовуються на Вашому сайті на WordPress, та повідомляти Вас, якщо «биті» чи «не коректні» посилання знайдуться.

Особливості

  • Моніторинг посилань у публікаціях, на сторінках, у коментарях, у спеціальних полях (не обов’язково).
  • Виявляє посилання, які не працюють, виявляє відсутні зображення та некоректні переадресації.
  • Повідомляє вас через адміністративну панель сайту або електронною поштою.
  • Виділяє «биті» посилання в публікаціях (не обов’язково).
  • Забороняє пошуковим системам переходити за «битими» посиланнями (не обов’язково)
  • Ви можете шукати та фільтрувати посилання за URL-адресою чи текстом посилання.
  • Посилання можна редагувати безпосередньо зі сторінки налаштувань плагіна, не потрібно вносити зміни в кожну публікацію чи сторінку вручну.
  • Має багато інших налаштувань для «тюнінгу під себе».

Як працює

Одразу після встановлення та активації плагін почне аналізувати ваші публікації та інший вміст на предмет «битих ссилок». Залежно від розміру вашого сайту, це може зайняти від кількох хвилин до кількох годин. Коли аналіз даних сайту буде завершений, плагін почне перевіряти кожне посилання, щоб побачити, чи є воно «битим».

Аналогічно до минулого процесу, час, який потрібен на перевірку, залежить від того, наскільки багато на Вашому сайті інформації та посилань. Ви можете відстежувати хід і налаштувати різні параметри перевірки посилань у Налаштування -> Link Checker:

Додаткові можливості

Пошкоджені посилання, якщо такі знайдуться, з’являться на новій вкладці панелі адміністратора WordPress у меню Інструменти -> Broken Links.

Повідомлення також з’явиться у віджеті на інформаційній панелі головної сторінки адмін-панелі вордпрес:

На сторінці зі списком битих посилань Ви також можете створити фільтри, аби відібрати лише певні посилання для обробки та аналізу, через кнопку «Створити спеціальний фільтр». Наприклад, це може бути корисним для показу лише посилань з коментарів.

Над кожним посиланням можна одразу виконати кілька різних дій. Вони будуть доступні, коли ви переводите курсор миші на одне із посилань, серед них:

  • «Редагувати URL» дозволяє змінювати URL-адресу цього посилання. Якщо посилання присутнє в більш ніж одному місці , усі входження цієї URL-адреси будуть замінені на нове значення.
  • «Від’єднати» видаляє посилання, але залишає текст посилання недоторканим.
  • «Не бите» дозволяє вручну позначити посилання як коректне. Дане посилання все одно періодично перевірятиметься, але плагін не вважатиме його «битим», якщо він не отримає новий результат.
  • «Відхилити» приховує посилання від перегляду , але про дане посилання буде повідомлено знову, якщо його статус зміниться.

Якщо натиснути на текст посилання — можна отримати більше технічної інформації про перевірку.

Переклад плагіну готується, як завжди — чекаємо на ваші коментарі та пости у соцмережах з посиланням на цей матеріал, що дозволять пришвидшити цей процес

Author

Дмитро Кондрюк в веб-індустрії з 2003 року. В 2009р. заснував проект Український WordPress (що у подальшому став офіційним сайтом команди локалізації WordPress в Україні). З 2010 року засновник і технічний директор проекту Український хостинг для WordPress (WPHost.me) - повноцінного хостинг-сервісу, максимально оптимізованого на використання CMS WordPress.

Коментувати