Просто відкрийте у директорії з Вашою темою single.php та знайдіть виклик функції get_sidebar():
[php]

[/php]
Замініть на:
[php]
ID, “sidebar”, true);
get_sidebar($sidebar);
?>
[/php]
Тепер, коли Ви створюєте новий запис додайте нове “Власне поле” (custom field) з іменем sidebar. У якості значення пропишіть назву файлу сайдбару, який хочете підключити для цього запису. Наприклад, якщо значення – right, WordPress автоматично підключить sidebar-right.php як сайдбар.

*Те саме можна зробити із page.php.

Author

Дмитро Кондрюк в веб-індустрії з 2003 року. В 2009р. заснував проект Український WordPress (що у подальшому став офіційним сайтом команди локалізації WordPress в Україні). З 2010 року засновник і технічний директор проекту Український хостинг для WordPress (WPHost.me) - повноцінного хостинг-сервісу, максимально оптимізованого на використання CMS WordPress.

Коментувати

коментарів 7

  1. От цікаво – невже лише подібним хаком можна створити меню для кожної сторінки окремо (доречі, чому тема \”Виберіть свій sidebar для кожного ЗАПИСУ\”, а не \”… для кожної СТОРІНКИ\”?).
    Може я щось не те роблю? Пробував дотримуватись наступної логіки:
    1, для вибраної сторінки створив власне поле \”sidebar\” та задав йому значення \”right\”
    2, створив в папці поточної теми файл right.php та для тесту прописав у ньому
    3, змінив як вище і пропонується код у сторінці page.php.
    В результаті я очікував побачити десь на вибраній сторінці напис, який я вставляв у функцію \”echo()\”, але цього чомусь не сталось. Що я зробив не так?

    • Намагатимусь відповісти на всі питання 😉
      Пост названий таким чином, бо, на момент написання, питання створення власного сайдбару було більш актуальним саме для записів…

      Щодо іншого, я прошу вибачення, припустився невеликої помилки… файл з новим сайдбаром треба називати – sidebar-name.php,
      де name і є значення, що ви прописали як значення власного поля у записі чи сторінці.
      У пості інформацію виправив.

      До речі, зправа у сайдбарі, Ви можете бачити працюючий приклад.

  2. Дякую за оперативну відповідь!
    Переіменував як ви показали і видно, що вордпрес цей файл вже \”підцепив\”, але мабуть вже сам формат записів у файлі \”sidebar-name.php\” повинен бути за визначеними правилами, бо коли я там записав лише , то на вибраній сторінці шаблон сторінки \”злетів\” і нижня частина оформлення підскочила до верхньої, backgroung середньої частини взагалі зник, лише текст залишився на місті і верхня частина шаблона.
    Можу я десь побачити приклад написання вмісту файла \”sidebar-name.php\”?

  3. Цікаво – в попередньому повідомленні щоб показати код PHP екранував наче відкриваючі і закриваючі дужки, але він все одно не показується. А писав я у четвертому рядку наступне:
    \”…коли я там (в файлі sidebar-name.php) записав лише echo \’меню-1\’….\”

  4. Я вибачаюсь за маленький спам (який обов\’язково треба видалити), але хочу перевірити моє припущення про код в коментарях =):
    <?php echo \’меню-1\’;?>