Вчора було випущено WordPress 6.2 «Dolphy». Цю версію названо на честь джазового альт-саксофоніста та флейтиста Еріка Аллана Долфі-молодшого . 

Випуск WordPress 6.2 є першим з трьох великих оновлень, що заплановано на 2023 рік. Він містить понад 900 удосконалень і виправлень помилок.

Одним з головних оновлень у 6.2 є повністю оновлений інтерфейс редактора сайту. 

Завдяки змінам у цьому випуску – редактор сайту вийшов із бета-версії. В адмінці є сторінка «Про» , яка містить чудово оформлені знімки екрана кожної функції :

Оновлений інструмент вставки «Медіа» та інтеграцією Openverse

Інтерфейс вставки зображень має новий дизайн. Користувачі можуть вибрати нову вкладку та вибрати тип медіа, щоб переглянути десять останніх елементів. WordPress 6.2 також додає інтеграцію з Openverse до цієї нової вкладки медіа. Тепер користувачі мають доступ до бібліотеки Openverse, яка містить безкоштовні медіа файли із відкритою ліцензією. Якщо натиснути на зображення Openverse, воно миттєво вставиться як блок зображень із належним посиланням на авторство та ліцензією, автоматично доданими до підпису, що значно швидше, ніж завантаження до Медіатеки і вставка звідти.

Звісно, змін набагато більше, в основному вони стосуються виправлення помилок та оновлень, що ведуть нас в сторону “блочного/живого” редагування сайтів. Щоб отримати повний опис усіх змін – переходьте за посиланням WordPress 6.2 Field Guide .

Author

Дмитро Кондрюк в веб-індустрії з 2003 року. В 2009р. заснував проект Український WordPress (що у подальшому став офіційним сайтом команди локалізації WordPress в Україні). З 2010 року засновник і технічний директор проекту Український хостинг для WordPress (WPHost.me) - повноцінного хостинг-сервісу, максимально оптимізованого на використання CMS WordPress.

Коментувати