Досить часто постає питання, як показувати прев’ю до записів на головній сторінці. Відповідь дуже проста: потрібно використовувати додаткові поля “custom field“.
Коли Ви створюєте новий запис у адмінці, Ви можете побачити розділ “Власні поля/custom field” трохи нижче того місця, де Ви вводите текст запису. Цей розділ дозволяє створити Ім’я поля (Key) та значення.

Як приклад, у Вашій статті створіть нове поле. Назвіть його (Ім’я/key) Image та введіть значення – url зображення, яке Ви хочете відобразити як прев’ю на головній сторінці.

Тепер відредагуйте файл index.php з Вашої теми. Всередені WordPress-овського циклу loop додайте наступний код перед заголовком запису:


            <!?php
$values = get_post_custom_values("Image");

if (isset($values[0])) {
?>
<img src="<?php echo $values[0]; ?>" alt="" />
<?php } ?>
Code language: PHP (php)

Після цього оновіть головну сторінку Вашого блогу і Ви побачите перед заголовком запису прев’юшку, чи не так?! 🙂

Author

Дмитро Кондрюк в веб-індустрії з 2003 року. В 2009р. заснував проект Український WordPress (що у подальшому став офіційним сайтом команди локалізації WordPress в Україні). З 2010 року засновник і технічний директор проекту Український хостинг для WordPress (WPHost.me) - повноцінного хостинг-сервісу, максимально оптимізованого на використання CMS WordPress.

Коментувати

коментарі 2

  1. Є деякі теми які автоматизували цю функцію, в них при написанні публікації під тегпми є додаткове поле – головне зображення. Хотілось би таке організувати