Цей момент часто ігнорується, але веб-хостинг є однією з важливих складових кожного сайту. Правильний вибір хостингу WordPress , що найкраще підходить для ваших потреб, може покращити SEO показники сайту та збільшити продажі. 

Кілька слів про цю статтю.

На сьогодні є різні варіанти хостингу вордпресс, зокрема є безкоштовний, платний шаред (shared) або віртуальний хостинг, VPS, виділений та керований хостинг WordPress. Спробуємо допомогти вам визначитись із вибором та запропонувати найкращі варіанти хостингу для вашого сайту.

Наш проект WordPress.co.ua– найбільший та найстарший сайт з безкоштовними ресурсами та статтями про WordPress, який щомісяця отримує десятки тисяч переглядів. Досить часто до нас звертаються по консультацію щодо питання хостингу, і отримавши інформацію від великої кількості користувачів, використавши багаторічний досвід роботи з хостинговими компаніями, що розміщують сайти на WordPress, ми знаємо як ніхто про важливість вибору найкращого місця для вашого проекту на WP.

Наша мета в цій статті – поділитися своїм досвідом та розумінням того, що потрібно враховувати, обираючи хостинг-компанію для вашого сайту чи бізнесу.

Щоб допомогти вам прийняти правильне рішення, ми також провели порівняння відомих хостингових компаній, що заявляють про WordPress спеціалізацію, зробили прості тести швидкості, безвідмовної роботи та перевірку надійності.

Якщо ви поспішаєте, ви можете просто переглянути таблицю нижче з нашим списком протестованих компаній, що пропонують хостинг для WordPress. 

Які основні вимоги?

Вас це може здивувати, але WordPress, як і багато інших систем керування сайтами, що написані з використання мови PHP, та використовують для збереження даних бази даних MySQL, – це скрипт, який сумісний майже з усіма провайдерами, що займаються веб-хостингом. 

Для роботи WordPress достатньо:

Це мінімальні вимоги, тому, якщо Ваш хостинг використовує більш нове програмне забезпечення – це тільки на користь Вам.

Завдяки своїй популярності усі найкращі веб-хостингові компанії мають прості варіанти встановлення WordPress в кілька кліків . Деякі компанії, що спеціалізуються саме на хостингу для вордпресс, для усіх послуг встановлюють його автоматично, тобто взагалі немає потреби кудись додатково клікати чи щось завантажувати перед початком роботи.

Що варто також врахувати?

Швидкість, безпека та надійність – це основні фактори, які потрібно враховувати, коли обираєш хостинг для WordPress чи іншої системи, що керує Вашим сайтом. Однак найважливішим фактором, який слід врахувати, – це “Ваші особисті потреби та вимоги”. Сформований попередньо список того, що ви дійсно чекаєте від хостингу, перед замовленням самого хостингу WordPress – може заощадити тисячі гривень, час та нерви.

Види хостингу для WordPress

Як ми вже згадували вище, доступні різні типи послуг веб-хостингу, такі як Безкоштовний, Шаред чи Віртуальний, VPS, Виділений та Керований. Давайте коротко розглянемо кожен із цих варіантів, щоб визначити, яке рішення для вас найкраще .

Безкоштовний хостинг WordPress

Безкоштовний веб-хостинг існує, але майже всі такі послуги мають якийсь прихований момент. Одним з найпопулярніших підводних каменів є необхідність розміщувати банери чи посилання на вашому сайті. Таким чином компанія, що за вказаних умов пропонує хостинг безкоштовно, намагається покрити вартість виділених вам ресурсів, вашого вільного місця, процесорного ресурсу та інших. 

Є думка, що такі хостинги не дуже надійні. Оскільки послуга надається без оплати, Ви ніколи не знаєте, коли людина чи компанія, що вирішила надати хостинг безкоштовно, перестане пропонувати чи підтримувати таку послугу. В цьому є певний сенс, хоча ми особисто не зустрічали ситуацій, коли без попередження послугу припиняли.

Але, якщо ви серйозно ставитесь до свого веб-сайту чи бізнесу, краще скористатися оплачуваними послугами, що надаються з гарантіями виконання.

За певних умов, зокрема для некомерційних проектів, безкоштовних хостинг – це єдина альтернатива. Тоді варто спиратися на репутацію компанії, яка може надати вам послугу без оплати, і все буде добре, на нашу думку.

Якщо Вам потрібно саме це – спробуйте пошукати таку послугу у гул.

Шаред чи віртуальний хостинг WordPress

Shared хостинг на сьогодні є найбільш розповсюдженим видом хостингу не тільки для WordPress, таку послугу найбільше використовують власники невеликих сайтів, початківці та інші, кому достатньо запропонованих послугою ресурсів. 

Це найдоступніший варіант, і мабуть, найбільш недорогий хостинг серед тих, що тут розглядається. Віртуальний хостинг – це дійсно гарна стартова точка для нових користувачів. Віртуальний або шаред хостинг – це послуга, де ваш сайт розміщено на “великому” сервері із великою кількістю інших сайтів. Маючи велику кількість користувачів на одному сервері, хостинг-провайдери можуть пропонувати послугу за більш доступною ціною. 

Адмініструє сервер сам хостинг-провайдер, він також займається оновленням системного програмного забезпечення, як то операційної системи, версій PHP та php-розширень, керує сервером бази даних та іншими аспектами, аби послуга працювала стабільно та якісно. Клієнти не мають можливості вплинути на глобальні системні налаштування, додати нове ПЗ. З одного боку – це запорука стабільності і спокою, вам не потрібно хвилюватися щодо адміністрування серверу, з іншого – вам має вистачати того, що послуга пропонує з коробки.

Найбільша омана, яка зустрічається серед послуг віртуального хостингу у багатьох провайдерів -це необмежені ресурси. 

Ви маєте розуміти – ресурс на сервері не може бути необмеженим на сьогодні. Незважаючи на те, що написано “необмежений”, у вас будуть обмеження щодо використання усіх ресурсів придбаного хостинг-пакету. 

Наприклад, якщо ваш сайт почне створювати значне навантаження на сервер, провайдер ввічливо змусить вас змінити тариф на більший чи взагалі перебратися на окремий сервер. Якщо провайдер не вживатиме таких дій, це може негативно позначитися на загальній продуктивності сайтів інших клієнтів на цьому ж сервері. 

Віртуальний чи шаред веб-хостинг – найкраще рішення для малого бізнесу, початківців та невеликих блогів.

WordPress VPS хостинг

Віртуальний приватний сервер (VPS) – це сервер, створений методом “розділення” одного фізичного “серверного комп’ютера” на кілька серверів. Незважаючи на те, що в цьому випадку один сервер також ділиться між кількома клієнтами, це дає вам майже такий контроль над налаштуваннями, як окремий виділений сервер, що керується тільки вами. 

Часто розробники, досвідчені користувачі та популярні блогери використовують VPS для масштабування ресурсів для своїх веб-сайтів. 

Якщо ви НЕ маєте жодних технічних знань, тоді вам потрібно шукати керований VPS. Це означає, що хостинг-провайдер керуватиме всіма оновленнями та налаштуваннями систем на сервері, і може допомогти вам у разі потреби, це буде певна аналогія шаред хостингу, але із значно більшими ресурсами для ваших сайтів та можливістю налаштувати сервер “під себе”, тобто ви займатиметесь своїм сайтом, а сервером буде займатися хостер.

Коли ви орендуєте звичайний ВПС, вам надають цей “технічний” ресурс якісно та у повній мірі, але з моменту замовлення ви є єдиним спеціалістом/адміністратором, хто відповідає за роботу усього програмного забезпечення на вашому сервері, і відповідальність за його роботу, в сенсі програмного забезпечення та налаштувань, цілком і повністю на вас.

Хостинг VPS найкраще підходить для середнього бізнесу, великих та популярних веб-блогів та досвідчених розробників.

Виділений сервер / хостинг WordPress

Виділений сервер – це фізичний сервер, який ви можете орендувати у хостинг-провайдера. Це дозволяє мати повний контроль над сервером, включаючи вибір операційної системи, обладнання тощо. Вам НЕ потрібен виділений сервер, якщо ви тільки починаєте. 

Якщо ваш сайт отримує значну кількість трафіку (відвідувачів), тоді вам слід подумати про “апгрейд” до виділеного сервера. Такі популярні сайти, як, наприклад, ain.ua чи dou.ua , з великою вірогідністю працюють на виділеному сервері. 

Якщо у вас не працює системний адміністратор або у вас особисто немає досвіду роботи з серверами, а потужності виділеного серверу конче необхідні – то розгляньте варіант придбати керований виділений сервер. Провайдери хостингу для WordPress, які пропонують керовані виділені сервери або послуги по їх адмініструванню, використовують штатних системних адміністраторів, які будуть обслуговувати ваші сервери. Поряд із оновленнями програмного забезпечення вони також здійснюють моніторинг роботи серверів, пропонують технічну підтримку тощо.

Більшість провідних веб-сайтів використовують цілі мережі та кластери виділених серверів, що дублюють та масштабують функції один одного, аби уникнути простою навіть у хвилину.

Виділені сервери WordPress найкраще підходять для сайтів із надзвичайно великим трафіком.

Керований хостинг WordPress

Через велику кількість користувачів, які використовують WordPress, постачальники веб-хостингу вирішили також запропонувати на ринку таку послугу як керований хостинг WordPress. Послуга зазвичай дозволяє розміщувати лише веб-сайти на основі WordPress і нічого іншого. 

Вам надається вже встановлений вордпрес і можливість керувати контентом через його адмінку. Додатково ви можете встановити свій шаблон чи плагін, але з певними виключеннями. Ви, скоріше за все, не матимете доступу до частини файлової системи вашого сайту, аби не нашкодити самому собі та не зламати вордпрес, яким, у технічному плані, керує ваш провайдер.

Перевага керованого хостингу WordPress полягає в тому, що вам не доведеться турбуватися ні про що в сенсі оновлення самого ядра системи вордпрес, підбору та налаштування версії PHP та інших подібних нюансів. 

Мінусом такої послуги є неможливість використовувати певні плагіни чи функції, які конфліктують з функціями керованого хостингу, відсутність можливості керувати вмістом певних папок на сайті.

Підсумок – керований хостинг WordPress є достатньо безпроблемним хостингом для середньостатистичних користувачів, багато співробітників таких провайдерів мають великий досвід роботи з WordPress, що дозволяє їм взяти на себе більшисть питань щодо технічного супроводження даної CMS. 

І хоч все це звучить приголомшливо, тарифні плани керованого хостингу WordPress, як правило, достатньо дорогі. Наприклад, вартість найпростішого тарифного плану керованого хостингу у одного популярного провайдера коштує близько 29 доларів на місяць, де ви можете розмістити лише 1 сайт (отримуючи максимум 25 000 відвідувачів на місяць, тобто менше 1000 на день в середньому). Наступний тариф, де вам дозволено використовувати кілька доменів/сайтів, коштуватиме вам вже 99 доларів на місяць. Людина, що вперше створює свій блог, та навіть невеликий бізнес, часто не може собі цього дозволити.

Порівняння хостингу WordPress (2020)

Переглянувши популярні пропозиції хостингових послуг для розміщення ваших сайтів на WordPress, та додаткову інформацію, що наведено вище, ви все ще можете сумніватися, яка послуга є найкращою саме для вас та вашого бізнесу.

Щоб допомогти вам обрати найкращий хостинг WordPress під Ваші потреби, ми провели кілька тестів , замовивши хостинг у різних провайдерів.

Наша мета – допомогти вам прийняти правильне рішення, оскільки вибір поганого постачальника хостингу може негативно позначитися на SEO, швидкості роботи та продажах вашого веб-сайту.

Як проводили тест

Ми намагаємось, аби наш сайт був надійним ресурсом в сенсі коректності інформації, тому наші статті базуються лише на фактичних даних та особистому досвіді. Для порівняння ми використали незалежні сторонні інструменти, щоб перевірити ефективність та надійність кожної протестованої послуги. Сподіваємось, що цим ми зможемо допомогти вам обрати.

  1. Щоб визначити зручність роботи з послугою, ми замовили хостинг у різних провайдерів хостингу на безкоштовний тестовий період, додали на всі хостинги домен в одній зоні та встановили WordPress.
  2. Щоб точно виміряти ефективність технічної сторони роботи всіх протестованих хостингових послуг для WordPress, ми встановили на наш тестовий сайт на WordPress шаблон Twenty Twenty-One, який йшов на момент проведення тестування за замовчуванням у вордпрес. Далі ми імпортували однаковий демонстраційний контент, включаючи зображення, тому наш тестовий сайт нагадує веб-сайт середньостатистичного користувача.
  3. Після цього ми перевіряємо швидкість завантаження сторінок сайту, а також поведінку сайту, коли він обробляє кілька десятків запитів паралельно. Це допомагає нам зрозуміти, як буде працювати сайт на тому чи іншому хостингу для WordPress у часи пікового трафіку. Під час тестового навантаження ми також перевіримо, як зміниться робота сайту, якщо скористатися плагіном кешування з базовими налаштуваннями, що дасть нам можливість визначити, чи можна зекономити, обравши “менш потужний” тариф для розміщення популярного сайту.
  4. Нарешті, але не менш важливим є те, що ми протестуємо час відгуку сервера в багатьох географічних місцях, включаючи більшість континентів. Це допомагає нам вирішити, яка хостингова компанія найкраще підходить для певного географічного розташування.

Тепер, коли ви знаєте наш процес тестування, давайте порівняємо ефективність кількох відомих хостингових компаній, щоб побачити, яка з них пропонує найбільш збалансовані, на нашу думку, за ціною-якістю послуги, та які послуги показують кращі результати в окремих тестах.

Хостинг Україна

Це одна з найбільших хостингових компаній в країні. Їх хостингові пакети за замовчуванням НЕ мають попередньо встановлену CMS WordPress.

В процесі замовлення тестового періоду ми дещо “зависли”, коли на останньому кроці потрапили на сторінку оплати даного замовлення, хоча тестовий період мав надаватися безкоштовно. Але згодом знайшли можливість таки потрапити в панель клієнта без оплати, а також отримали на пошту інформацію щодо створеного тестового акаунту. В кілька кліків ми встановили вордпрес, і, приблизно, через 20-25 хвилин вже могли відкрити свій тестовий сайт.

Ось результати наших тестів завантаження головної сторінки тестового сайту на найдешевшому тарифі:

Хостинг ХостIQ

Популярний в мережі провайдер. На відміну від попереднього варіанту, ви маєте можливість вказати в процесі замовлення, щоб був встановлений вордпрес.

Під час замовлення нам потрібно було дещо докласти зусиль, аби таки отримати послугу на тестовий період. Загалом спроба зареєструватись, активувати акаунт та додати свій тестовий піддомен зайняла близько години, яку довелося провести онлайн. Усі питання вирішились через техпідтримку, але сподівання на швидкий старт були марними 🙂 (Якщо б тестували у вихідні – все було б ще довше…)

Ось результати наших тестів завантаження головної сторінки тестового сайту на найдешевшому тарифі:

Для цього тесту треба зауважити, що встановлений за замовчуванням вордпрес на даному хостингу має одразу активований плагін кешування. Даний факт дає певну фору такому сайту, хоча відповідно до результатів, особливих переваг це не дало. Про те ми не вимикали кешування, оскільки тест проводили саме для сайтів на WordPress, що встановлені на хостингу за замовчуванням без втручання.

Цікавий момент!

Хостинг WPHost

Один з найперших українських хостингів, що спеціалізуються саме на вордпрес. Зрозуміло, що це передбачає зокрема автоматично встановлений WordPress одразу після замовлення, тож додаткових кліків не потрібно. Отримати послугу на тестовий період вдалося досить просто, і від кліку по кнопці “Тестувати 1 місяць безкоштовно” до входу в адмін панель вордпрес пройшло близько 1 хвилини.

Ось результати наших тестів завантаження головної сторінки тестового сайту на найдешевшому тарифі:

Хостинг Хостпро

Також відомий український хостинг, як і у попередніх компаній, надається можливість отримати послугу на тестування, зокрема послугу саме WordPress хостингу. Під час замовлення не виникло особливо питань, була можливість обрати опцію, аби у вашому акаунті було одразу встановлено вордпрес. Отримати послугу на тестовий період вдалося досить просто, але з моменту завершення замовлення до моменту надання послуги в користування пройшло хвилин 20.

Ось результати наших тестів завантаження головної сторінки тестового сайту на найдешевшому тарифі:

Швидкість відгуку / завантаження

Як бачите, під кожним провайдером ми розмістили результати тесту pingdom, що показує швидкість завантаження головної сторінки наших тестових сайтів.

У більшості провайдерів наш тестовий сайт завантажився менш ніж за секунду. Це швидше, ніж 90% усіх перевірених веб-сайтів на вказаному сервісі. Беручи до уваги той факт, що ми не використовували поки плагіни кешування (окрім випадку з “хостік”) чи якісь оптимізації швидкості , цей результат дуже хороший.

Дещо здивував результат на хостингу “Україна” в порівнянні з іншими тестами. Ми кілька разів проводили повторне тестування, але отримати результат менше ніж 1 секунда, не вдалося. Всі сайти при повторному тестуванні показували плюс-мінус один результат, що є також гарним показником.

Також зауважимо, що тестування проводилось з сервера, що розміщено в Німеччині, тобто різниця в часі завантаження в 100-200 мс не є показовою, оскільки сервери кожного провайдера знаходяться в різних географічних точках.

Навантаження

Після тесту на швидкість провели тест Load Impact. Ми поступово імітували до 50 унікальних одночасних відвідувачів, що відкривали сторінки тестових сайтів, щоб побачити, як сайт буде обробляти такі запити від багатьох з’єднань одночасно.

Що дає цей тест? В першу чергу, тест дозволяє “на око” оцінити кількість ресурсів, що ви отримаєте в обраному вами тарифі. Чим більші та/чи краще оптимізовані ресурси, тим більше одночасних відвідувачів та швидше зможе обслуговувати ваш сайт. Важливим також є показник часу відповіді сайту, що в більшості випадків буде зростати разом із зростанням кількості відвідувачів на сайті в один момент часу, оскільки чим більше користувачів – тим важче обробити усі запити.

Зауважте, що ми обрали для тестування найдешевші послуги хостингу для WordPress, тому, коли будете обирати послугу для себе – зважте, на яку кількість ресурсів ви розраховуєте. Чим “потужніше” та популярніше ваш сайт – тим більший об’єм ресурсів йому може бути потрібний.

На графіках сіра лінія – це кількість активних віртуальних користувачів, що знаходяться на сайті одночасно, пурпурна – кількість запитів до матеріалів сайту в секунду, а голуба – час завантаження сторінки при певній кількості користувачів та запитів. 

Ось скріншоти результатів в тому ж порядку, що і результати попереднього тесту:

1. Юкрейн

Результат першого сайту досить передбачуваний. Чим більше кількість користувачів та запитів – тим довше завантажуються сторінки сайту.

Загалом вдалося зробити більше 2 тисяч запитів зі швидкістю 9 запитів/сек., середній час відповіді склав 3.2 секунди, і лише один раз ми отримали помилку, тобто не вистачило ресурсів на завантаження сторінки сайту.

2. Хостік

Другий тест виявився дещо гіршим, на нашу думку. За час тесту вдалося зробити лише 1 тисячу запитів зі швидкістю 5 запитів/сек., середній час відповіді склав 8 секунд, а також було 80 помилок при відкритті сайту.

При цьому в порівнянні з першим тестом – загальна стабільність показнику часу відповіді, можливо, була краща, тобто середній час відповіді зберігався приблизно однаковим протягом усього навантаження, хоча і був досить високим.

3. WPHost

Третій тест показав дуже гарний результат. Сервісу вдалося зробити майже 9 тисяч запитів, середній час відповіді склав усього 0,16 секунди, і жодної помилки, тобто ресурсів на тест вистачило в повній мірі.

4. Хост про

Останній протестований сайт, на жаль, показав найбільшу нестабільність, на нашу думку. З майже 3 тисяч запитів половина завершилась помилкою. Середня швидкість запитів була при цьому досить високою – 23 запити/сек., а також середній час відповіді був достатньо гарним – 2 секунди.

Як бачите, навантаження на сервер залишалося не стабільним протягом усього тесту. Грубо кажучи, кожен другий відвідувач бачив помилки, замість контенту сайту.

Висновки з цих результатів ми б зробили наступні:

  • Сайт на хостингу “юкрейн” показав стабільний та передбачуваний результат. Швидкість відповіді була не маленькою, але й не критично великою, одна помилка за весь тест – не рахується взагалі, єдине – час відповіді постійно зростав, тож є велика вірогідність, що збільшивши навантаження ще на 10-15% – ми могли побачити вже іншу картину.
  • Тестові сайти на “хостіку” та “хостпро” показали достатньо поганий результат, тобто сайти не працювали дуже швидко та супер стабільно. При цьому дана поведінка сайтів хоч і була прогнозована, оскільки для розміщення використано найдешевший тариф, що не передбачає таке навантаження (25-50 одночасних відвідувачів протягом 5 хвилин, що відповідає мінімум 10000-15000 тисячам відвідувачів на добу), але сподівання були зовсім інші. Тобто, ці послуги з великою вірогідністю підійдуть для початківців та тестових потреб, але запасу “потужності” може не вистачити.
  • Сайт на “wphost-і” приємно здивував гарним результатом. Майже усі показники були в разі кращі за інші тести. Хоча це і не значить, що найдешевший тариф можна використовувати для розміщення “мега популярних та відвідуваних” проектів, але однозначно ця послуга підійде більшості наших читачів.

Кешування

Для розуміння, чи можна все ж отримати максимум за мінімум грошей, ми активували плагін кешування WP Fastest Cache на усіх сайтах. Виключенням став сайт на “хостік”, який йшов з спеціальним плагіном кешування від самого хостинг-провайдера. Далі ми запустили тест Pingdom та Load impact ще раз, аби подивитися, чи змінилися картина.

Результати в тому ж порядку (зліва -> праворуч):

юкрейн
хостік
впхост
хост про

Як видно одразу, результати в більшості значно кращі, оскільки плагіни кешування роблять дива. На хостингу “юкрейн” та “хостік” швидкість завантаження збільшилася майже в 3 рази, на “впхості” вже був чудовий результат, який ще в два рази покращився, на “хостпро” також пришвидшення, але не дуже велике.

Щодо змін тесту “навантаження”, то результати наступні:

Відгук сервера

Після перевірки навантаженням ми використовували Bitcatcha для тестування більш точного часу відгуку сервера з різних географічних розташувань.

Щоб довго не відволікати вас від справ, публікуємо одразу результат:

юкрейн
хостік
впхост
хост про

Дані результати показують на усіх хостингах швидку відповідь з Європи, десь у два рази більше часу йде на відповідь з Америки та Азії, і ще трохи більше з Австралії. Відповідно, на нашу думку, це чудовий результат для усіх протестованих послуг хостингу, оскільки ви отримаєте швидке завантаження з найближчих географічних зон (Україна, ЕС), а також гарний показник з більш віддалених територій.

По деяким параметрам в результатах є невелика різниця, але виділяти когось особливо, на нашу думку, немає сенсу.

Результати

Ми впевнені, що ви можете самостійно зробити необхідні висновки, як і перевірити результати. Ми намагались максимально об’єктивно визначити певні показники роботи найдешевших послуг у кількох популярних провайдерів хостингу для WordPress, аби ви мали можливість швидше визначити найкращу послугу під ваші потреби, з точки зору ціна-якість.

Усі перевірені провайдери, як і багато тих, яких ми просто фізично не могли перевірити в рамках цієї невеликої статті, показали як мінімум “не дуже поганий” результат, а деякі “впевнений” та “досить гарний”, враховуючи вартість послуг.

Ми не встигли, але вже запланували публікацію нової статті, щоб оцінити в повній мірі зручність панелей керування хостингом, наявність тих чи інших “фішок” для ваших сайтів на вордпрес.

  1. Послуга від “юкрейн” працювала добре при різних умовах, результати тестів були стабільно вище середнього, при завантаженні з найближчих географічних зон було показано гарний час відповіді, результати тестування під навантаженням були прогнозовані, хоча і не найкращі. Встановлення плагіну кешування не дало якогось додаткового виграшу у швидкості, але даний плагін дозволить краще витримувати пікові навантаження та більшу відвідуваність. На момент тесту, вартість послуг становила близько 4,7 дол/місяць
  2. Послуга від “хостік” мала різні результати, від гарних до поганих. Сподобався результат від пінгдом, але НЕ сподобався результат тесту під навантаженням. Після проведення тесту без плагіну кешування, ми отримали досить середні показники, хоча зазначено, що послуга має багато специфічних оптимізацій, використовує “чарівний” вебсервер LiteSpeed . Коли додатково увімкнули плагін кешування – результат став кращий, але не дотягував до результатів деяких інших тестових сайтів, на яких кешування не було. На момент тесту, вартість послуг становила близько 4,4 дол/місяць
  3. Послуга від “впхост” приємно здивувала гарними результатами в більшості тестів. Особливо несподіваним був результат тесту навантаження, показники якого були значно кращі за показники інших тестових сайтів. Якихось особливих мінусів відзначити не вдалося, сподіваємось, що така якість та стабільність протримається в них досить довго. На момент тесту, вартість послуг становила близько 2,9 дол/місяць
  4. Послуга від “хост про”, в більшості, розчарувала. Звісно, мова йде про найдешевший їх тариф для WordPress (та найдорожчий серед усіх протестованих тарифів), але в тих самих умовах були протестовані й інші провайдери. Показник тесту пінгдом був гарний, що також важливо, але усі інші тести, які безпосередньо впливають на роботу сайту – мали досить погані результати. На момент тесту, вартість послуг становила близько 5,8 дол/місяць

Найкращий хостинг WordPress (швидкий підсумок)

Тепер, коли ви побачили порівняння продуктивності найдешевших послуг популярних хостингових компаній для WordPress, настав час вирішити, яка пропозиція може бути для вашого бізнесу кращою.

Для вашої зручності ми створили маленьку таблицю з переліком основних показників та результатів тесту, щоб ви могли легко порівняти.

Хостинг компанія Вартість на місяцьРезультат тестуWP автоматично, або у 1 клік
Юкрейн$ 4,7 / міс4 з 5Так
Хостік$ 4,4 / міс3 з 5Так
ВПХост$ 2,9 / міс5 з 5Так
Хост про$ 5,8 / міс2 з 5Так

У нашому невеличкому огляді хостингу для WordPress ми дійшли висновку, що якщо ви хочете створити свій блог , то не буде помилкою обрати  WPHost.me . Той факт, що вони пропонують вам безкоштовний домен при оплаті на рік та безкоштовний SSL, стабільну та швидку послугу за ціною від $3 на місяць, говорить про те, що пропозицією варто скористатися!

Звісно, треба зауважити, що кожна компанія має свої переваги, а також значно більший перелік послуг, ніж ми протестували, тому вирішувати тільки вам. Враховуючи, що більшість на ринку пропонують тестовий період, ви можете перевірити “на собі”, яка послуга найбільше вам підходить.

Поширені запитання про хостинг WordPress

Ми майже щодня відповідаємо на запити наших відвідувачів і допомагаємо створити сайти тисячам людей. Нижче наведено відповіді на найпоширеніші запитання про хостинг WordPress, що ми чули останнім часом.

Чи потрібен хостинг WordPress для запуску веб-сайту?

Якщо ви хочете створити веб-сайт на WordPress , тоді вам потрібен веб-хостинг. На хостинговому сервері зберігаються файли вашого сайту. Кожен веб-сайт, який ви бачите в Інтернеті, використовує послугу хостингу.

Чи є якісь безкоштовні провайдери хостингу WordPress?

Так, існує кілька безкоштовних компаній , що займаються хостингом веб-сайтів , але ми рекомендуємо скористатися платними послугами. У більшості випадків вас попросять розмістити рекламу на вашому веб-сайті, а також є невеличка вірогідність, що в певний момент вас просто попросять “піти”. .

Скільки коштує створити сайт на WordPress?

Вартість створення веб-сайту WordPress залежить від ваших потреб. Вона може становити від 100 до 5000 доларів в середньому. 

Чи потрібно купувати домен і хостинг в одному місці?

Ні. Ви можете придбати свій домен у будь-якого реєстратора доменних імен та скористатися одним із перелічених вище хостинг-провайдерів WordPress. Однак якщо у вас ще немає домену, то простіше використовувати того самого постачальника (тим більше, що багато хто пропонує безкоштовний домен із хостингом).

Чи можу я використовувати описані в статті провайдери хостингу для інтернет-магазину?

Так, звісно можете. Усі хостингові компанії WordPress, які ми рекомендуємо вище, пропонують усе необхідне, зокрема SSL-сертифікати, що потрібно для роботи веб-сайту електронної комерції. 

Як захистити свій хостинг від взлому?

У вашому обліковому записі веб-хостингу зберігаються файли вашого веб-сайту. Тому дуже важливо, щоб ви його захистили. Найкращий спосіб захистити свій обліковий запис хостингу WordPress — це використовувати надійний пароль та уникати входу з загальнодоступних місць (якщо ви не використовуєте VPN ). Ми також рекомендуємо вам дотримуватися порад та слідкувати за новинами, що ми публікуємо в розділі Захист WordPress, щоб захистити свій сайт.

Як встановити WordPress на свій хостинг?

Кожен хостинг-провайдер WordPress, який ми описали, постачається з встановленням WordPress, або можливістю встановити його в пару кліків. Тож додаткова інструкція вам навряд знадобиться.

Чи потрібен хостинг саме на cPanel для WordPress?

cPanel — це тип панелі управління хостинговим акаунтом, яку використовують багато хостингових компаній. Вам не потрібен саме cPanel, багато інших панелей мають свої переваги, і можуть бути простіші в користуванні.

Скільки трафіку можуть обробляти ці тарифи, що ви протестували?

Кількість трафіку, який може витримати ваш веб-сайт, насправді залежить від тарифу хостингу для WordPress, який ви використовуєте, та від якості вашого сайту в більшій мірі. Якщо замість дефолтної теми ми б встановили якусь преміальну, а також додали з два десятки різних плагінів, – результати б значно погіршились, оскільки ваш сайт потребував би значно більше ресурсів. Більшість планів спільного хостингу можуть комфортно витримувати від 100 до 2000 відвідувачів на день, якщо ваш веб-сайт оптимізований для роботи .

Чи можу я змінити свого хостинг-провайдера WordPress пізніше?

Так, ви можете абсолютно просто це зробити, оскільки більшість провайдерів пропонують безкоштовний сервіс з перенесення ваших сайтів до них, коли ви замовляєте ту чи іншу послугу.

Чи варто купувати щомісячні плани хостингу WordPress або робити замовлення одразу на рік?

Ви помітите, що майже кожна хостингова компанія WordPress пропонує величезні знижки під час замовлення на строки від 6 місяців та більше. Якщо ви серйозно ставитесь до свого веб-сайту, то ви, швидше за все, будете використовувати хостинг більше місяця, тож маєте змогу зекономити.

Ми рекомендуємо не обирати щомісячну оплату хостингу, оскільки так ви сплачуєте значно дорожче. Краще, якщо ви виберете 12-місячний період.

Чи є інші провайдери хостингу WordPress, яких тут немає?

Так, існує тисячі хостингових компаній, і ми просто не можемо перерахувати їх усіх тут, оскільки це створить більшу плутанину та тільки заважатиме вибору для читачів.

Ми спробували багато великих хостингових компаній WordPress на ринку України та за межами, багато з яких немає у нашому списку сьогодні.

Ті хостингові компанії, які ми вирішили включити до нашого тесту сьогодні , надають гарні можливості за найкращу ціну. Можливо, незабаром ми випустимо тест номер 2, 3 і т.д., де перевіримо ще когось.

Ми сподіваємось, що ця стаття допоможе вам обрати хостинг для вашого веб-сайту на WordPress. Якщо у вас є питання про хостинг WordPress, яке ми не розглядали, напишіть у коментарях.

Вам потрібна допомога у створенні вашого блогу на WordPress? Скористайтеся нашою контактною формою, і напишіть свої побажання та приблизний бюджет, ми надамо свої пропозиції.

Author Дмитро К.

Дмитро Кондрюк в веб-індустрії з 2003 року. В 2009р. заснував проект Український WordPress (що у подальшому став офіційним сайтом команди локалізації WordPress в Україні). З 2010 року засновник і технічний директор проекту Український хостинг для WordPress (WPHost.me) - повноцінного хостинг-сервісу, максимально оптимізованого на використання CMS WordPress.

Коментувати