Блог на WordPress з нуля

Як створити блог на WordPress.

Вітаю Вас, шановні читачі. Деякий час ми щоденно шукали та публікували на блозі “Українського WordPress” різноманітні матеріали, що стосуються чудової і, певно, самої популярної системи управління блогом WordPress. Різноманітні теми, у більшості перекладені для Вас українською, цікаві та корисні плагіни, хаки та новини щодо виходу нових версій WordPress-у.

Трохи згодом після початку ведення блогу навіть відкрилась рубрика “Як це зробити?“, в якій ми пропонували різні “рецепти”, за якими Ваш блог мав би ставати особливішим.
Але тільки через кілька місяців я зрозумів, що багато хто з читачів блогу не може використати ці матеріали за призначенням повною мірою. Багато любих читачів просто не знають, як зробити найголовніше – Як створити Блог на WordPress з нуля! Адже не маючи блогу, не знаючи основ по роботі з ним, для Вас всі вищеописані статті будуть просто непотребом.

В цьому посібнику ми будемо намагатись виправити дану ситуацію.

Нижче представлені посилання на наступні розділи посібнику (вони будуть регулярно створюватись та поновлюватись, слідкуйте за оновленнями,  форма підписку знизу ).

Сподіваюсь, що кожен, хто буде слідкувати за написанням посібника, вже через місяць/два зможе сказати – Я створив блог на WordPress з нуля!
Не забувайте, якщо Ви бажаєте, аби Ваш сайт створили майстри своєї справи – ми можемо допомогти Вам створити блог на платній основі!

Зміст.

  1. Вступ
  2. Що таке блог та навіщо він потрібен?
  3. Я хочу створити блог!
  4. Система управління блогом, що таке WordPress?
  5. Встановлюємо WordPress.
  6. Перші налаштування.
  7. Прикрашаємо блог – обираємо тему для WordPress.
  8. Що таке плагіни та як їх готувати?
  9. Привіт, Світ – Мій перший запис у блозі!
  10. Я використав свій перший ХАК!

Коментувати

коментарів 9

  1. перекладач з англійської на українську Відповісти

    Гарна стаття. Часто користуюсь корпоративною поштою, тому почерпнула багато корисного. Додала до закладок)

  2. У свій час, ця стаття стала ще однією краплею, щоб створити на вордпрес власний сайт. Подяка автору від сантехніків з Києва