Google fonts та плагін Visual Composer використовує багато преміальних тем. Ви могли чути про такі шаблони як betheme Avada , Impreza і так далі. 

Але швидкість завантаження сайтів та показники Google Page Speed досить низькі в подібних темах, часто саме через дублювання шрифтів, коли вони завантажуються і шаблоном і плагіном, а також через відсутність можливості вказати параметри завантаження, на які робить ставку інструмент Google Page Speed. Я кажу про параметри шрифтів display:swap; зокрема. Також відсутня можливість хоч якось впливати на те, щоб шрифти завантажувались у фоні

Тож ось для Вас легкий лайфхак, що пропонується автором плагіну на форумі підтримки, і може принципово вирішити проблему завантаження шрифтів Google у Visual Composer . Вам потрібно лише розмістити наступний код у кінці файлу funtions.php вашої теми:

// Remove Google Fonts from Visual Composer
add_filter( 'vc_google_fonts_render_filter', '__return_false' );
add_filter( 'vc_google_fonts_get_fonts_filter', '__return_false' );Code language: PHP (php)

Не забувайте робити попередньо бекап і ніколи не редагуйте файли через адмінку вордпрес! Гарного настрою!

Author Дмитро К.

Дмитро Кондрюк в веб-індустрії з 2003 року. В 2009р. заснував проект Український WordPress (що у подальшому став офіційним сайтом команди локалізації WordPress в Україні). З 2010 року засновник і технічний директор проекту Український хостинг для WordPress (WPHost.me) - повноцінного хостинг-сервісу, максимально оптимізованого на використання CMS WordPress.

Коментувати