У цій статті я розповім як створити форму пошуку у WordPress, яка шукатиме по пошуковій фразі і категорії.

Для цього нам треба створити спеціальний шаблон пошукової форми. Створюємо файл із назвою searchform.php і зберігаємо його у папці теми. Цей файл замінить стандартну форму пошуку на нашу, в якій додано можливість обрати категорію для пошуку.

У файлі розміщуємо такий код:
[php]
<form role="search" method="get" id="searchform" action="<?php print home_url( ‘/’ ); ?>" >
<div>
<label class="screen-reader-text" for="s"><?php _e(‘Search for:’); ?></label>
<p><input type="text" placeholder="Введіть пошукову фразу" value="<?php print get_search_query(); ?>" name="s" id="s" /></p>
<p><?php wp_dropdown_categories(‘show_option_none=Оберіть категорію’); ?></p>
<p><input type="submit" id="searchsubmit" value="Шукати" /></p>
</div>
</form>
[/php]

Ось цей рядок [php]<?php wp_dropdown_categories(‘show_option_none=Оберіть категорію’); ?>[/php] додає можливість вказати категорію, в якій шукати. Детальнішу інформацію про цю функцію можна знайти в кодексі WP

Готова форма пошуку виглядатиме приблизно так:

Далі за бажанням можна її оформити на свій смак з використанням CSS.

Author

Дмитро Кондрюк в веб-індустрії з 2003 року. В 2009р. заснував проект Український WordPress (що у подальшому став офіційним сайтом команди локалізації WordPress в Україні). З 2010 року засновник і технічний директор проекту Український хостинг для WordPress (WPHost.me) - повноцінного хостинг-сервісу, максимально оптимізованого на використання CMS WordPress.

Коментувати

коментарів 6

  1. Оп-па!
    Так гарно написано, що аж руки сверблять спробувати – а скріншот зовсім не відповідає коду, що пропонується, та ще й з зовсім іншого сайту….

    І кому тепер вірити?
    😉