Як відомо у ядрі WP використовується не найновіша версія jQuery, це тому, що jQuery оновлюється частіше, ніж WP, та і при оновленні версії jQuery потрібно переписувати JS-скрипти.

Якщо Ви хочете використовувати найновішу версію jQuery для написання власних скриптів, які використовуватимуться у front-end — то можна легко оновити версію jQuery.

Це можна зробити двома способами: додати код у файл теми або ж написати простий плаґін.

  1. Завантажуємо останню версію jQuery http://docs.jquery.com/Downloading_jQuery та розміщуємо його, наприклад, у папці теми js.
    Відкриваємо файл functions.php вашої поточної теми та додаємо такий код:
    [php]
    // Update jQuery version for NOT admin area
    if (!is_admin()) {
    wp_deregister_script(‘jquery’); // Відключаємо старішу версію
    wp_register_script(‘jquery’, get_bloginfo( ‘template_directory’ ) . ‘/js/jquery-1.5.1.min.js’, false, ‘1.5.1’, false); // Підключаємо новішу версію
    }
    [/php]
  2. Я написав простий плаґін, який оновлює версію jQuery для НЕадмінки. Можете його завантажити і використовувати на здоров’я 🙂

      SK jQuery update (28,8 KiB, 887 hits)

Author

Дмитро Кондрюк в веб-індустрії з 2003 року. В 2009р. заснував проект Український WordPress (що у подальшому став офіційним сайтом команди локалізації WordPress в Україні). З 2010 року засновник і технічний директор проекту Український хостинг для WordPress (WPHost.me) - повноцінного хостинг-сервісу, максимально оптимізованого на використання CMS WordPress.

Коментувати

коментарі 3

  1. \”при оновленні версії jQuery потрібно переписувати JS-скрипти\”

    А навіщо? Невже старі скрипти на будуть працювати? Скільки не стикався, все працювало добре.

  2. Pingback: Як «поремонтувати» Javascript після оновлення WP » Хаки для Wordpress » Український Wordpress