Привіт, можливо я трохи перегнув з назвою статті ) , але і розробники WordPress мали, певно, схожі думки, коли називали одну з системних функцій як wp_die (про неї нижче).

В будь-якому випадку, давайте ближче до справи. Maintenance Mode, режим обслуговування, Coming Soon, Under Construction та інше – такі собі режими роботи, а для відвідувача більше “не роботи”, сайту. В цьому режимі адміністратори мають до сайту доступ для виконання певних робіт (оновлення, зміна дизайну і т.д.) , а відвідувачі бачать певну “заглушку”. Ось кілька прикладів:

Зараз я швиденько наведу Вам кілька способів, як робити щось із сайтом, а відвідувачам показувати певну інформацію/повідомлення про тимчасову смерть перерву у його роботі.

Спосіб 1

Створіть пустий файл з іменем .maintenance в корені сайту – і відвідувачі побачать “білий екран” (знову хотів написати смерті) з написом, що сайт тимчасово не доступний. Плюс цього варіанту у простоті:

  • є файл, тоді сайт не працює
  • немає файлу, тоді працює

Мінус цього методу, ви також не матимете доступу через браузер до функцій сайту. Корисно, коли треба завантажити нові/оновленні файли по ftp, наприклад.

Спосіб 2

Додайте до файлу functions.php (що у папці з ваши активним шаблоном) наступний код :

/ Активуємо режим обслуговування )
function wpcoua_maintenance_mode(){
if(!current_user_can('edit_themes') || !is_user_logged_in()){
wp_die('<h1 style="color:orange">Привіт, друзі, і пробачте</h1><br />Ми проводимо певні роботи на сайті і скоро повернемо його до життя!');
}
}
add_action('get_header', 'wpcoua_maintenance_mode');Code language: JavaScript (javascript)

На виході отримаєте таку заглушку при спробі відкрити якісь сторінки сайту, якщо ви не авторизовані:

режим обслуговування, спосіб 2
режим обслуговування, спосіб 2

Плюс – швидко і надійно )) , мінус – мінімум налаштувань і авторизуватись треба перед вмиканням режиму.

Спосіб 3 і 4

Ці способи аналогічні, тож я вирішив їх особливо не ділити на абзаци. Способи полягають у тому, аби встановити шаблон або плагін, що додасть Вам функціональність “заглушки”. Такі способи добрі тим, що не потребують якихось додаткових умінь/знань, мають більше налаштувань і часто гарніший вигляд.

Зокрема, ми вже публікували шаблони-заглушки undercon та changing room , а також плагін WP Maintenance Mode . А якщо пошукати глибше, то навіть можна знайти статтю, як самому створити таку тему.

Author

Дмитро Кондрюк в веб-індустрії з 2003 року. В 2009р. заснував проект Український WordPress (що у подальшому став офіційним сайтом команди локалізації WordPress в Україні). З 2010 року засновник і технічний директор проекту Український хостинг для WordPress (WPHost.me) - повноцінного хостинг-сервісу, максимально оптимізованого на використання CMS WordPress.

Коментувати

коментарі 4

  1. Дякую! Все просто. Я не спеціаліст у цьому ,але швидко це все встановив та налаштував. Слава Україні! Разом до Перемоги!