Якщо у Вас сайт з кількома авторами, іноді зручно розмежувати певні доступи до сайту і, зокрема, файлів. Як приклад, автор під час створення чи редагування публікації набагато швидше зорієнтується в переліку тих зображень, що він завантажив, ніж якщо йому також прийдеться переглядати сотні зображень інших авторів.

За замовчуванням, Ви бачитимете усі зображення, що завантажені на сайт:

Але, якщо додати наступний код у файл functions.php Вашої теми, то Вам будуть доступні лише зображення, завантажені вами (за виключенням адмінів, вони будуть бачити усе):


            function wpua_show_only_user_images( $query ) { $current_userID = get_current_user_id(); if ( $current_userID && !current_user_can('manage_options')) { $query['author'] = $current_userID; } return $query; } add_filter( 'ajax_query_attachments_args', 'wpua_show_only_user_images' ); Code language: PHP (php)

Приблизно наступний результат отримає автор, у якого завантажено лише одне зображення:

Дані обмеження також діятимуть у вікні вибору медіа-файлів під час створення публікацій:

Для тих, кому зручніше користуватися плагінами, чи Ви з інших причин не можете додати код у відповідний файл, є такий плагін “View own posts media only” (його перекладена українською версія тут). Цей плагін виконує описану вище функцію, а також має кілька додаткових налаштувань, що можуть бути Вам корисні.

Author

Дмитро Кондрюк в веб-індустрії з 2003 року. В 2009р. заснував проект Український WordPress (що у подальшому став офіційним сайтом команди локалізації WordPress в Україні). З 2010 року засновник і технічний директор проекту Український хостинг для WordPress (WPHost.me) - повноцінного хостинг-сервісу, максимально оптимізованого на використання CMS WordPress.

Коментувати